What goes around comes around...

Ett bra uttryck, tycker jag. Som man bäddar får man ligga, säger vi väl på svenska. Sköter man inte om sig så händer det grejor. Sköter man om sig händer det också grejor!
 
Ännu en vecka av sjukskrivningen har gått och dagarna får ganska mycket gå som de vill. Jag har denna vecka försökt göra en "större" sak varje dag, sen får resten gå av sig själv ungefär... Tyngdpunkterna ligger på vila, tänka och rehab.
 
 
I måndags hade jag tid hos dietisten, denna dags "större" sak. Jag blev remitterad dit i februari, men har inte hunnit gå. Nu var hon inbokad sen länge tidigt denna måndag då jag ursprungligt tänkt jobba hemifrån. Vi pratade LCHF och hon sa de förlösande orden: "Hur tycker du att det funkar?"... Jag tappade totalt målföret. Det funkar ju inte alls. Det händer inget på vågen, ett par kilo upp, ett par ner. Jag tänkte högt i en kvart och hon satt och lyssnade, sen kom vi överens om att jag skulle köra tallriksmodellen 1,5 vecka och komma tillbaka innan sjukskrivningen var slut. Hemma igen låg jag i solstolen i princip hela dagen, men åkte till knypplingen på kvällen, terminens sista. Vi skulle bara bli tre idag, så det blev lugnt och stillsamt. En jättefin blomma fick jag!
 
 
Eftersom jag varit på knypplingen på måndagkvällen fick detta bli tisdagens "stora" sak. Solstolen, hundpromenader och lite knyppling blev det. Matlagning är som vanligt jätteroligt när man har tid. Fisksoppa blev det, fisksoppa med massor av saffran!
 
Onsdagens "stora" sak blev ortopeden. Jag hade tänkte avboka för jag hade inte tid att gå, men så hade jag inte hunnit avboka, och nu var jag ju hemma så jag åkte dit. Det var faktiskt positivt! Jag trodde de skulle sticka mig igen för jag har ju haft så ont i hälarna att jag haft svårt att gå, men kärlinväxterna var borta! Två gånger har de stuckit mig för över ett år sen, efter det har jag inte hunnit gå när jag fått kallelserna, men nu ser det alltså ut som behandlingen har lyckats. Hälsenorna hade dessutom minskat i storlek med ca 3 mm, vilket gör att de inte längre är dubbelt så tjocka mot vad de ska vara. Ca 5 mm till och de är normaltjocka!
 
I torsdags åkte jag till gymmet. Gick en stund på crosstrainern, men det verkliga skälet var att komma åt bastun. Jag bastade en god stund efter konstens alla regler.
 
I fredags åkte jag och köpte lite blommor som jag planterade i krukor utomhus. Jag har köpte potatis, morot och palsternacka som jag rostade i ugn och till det grillade Janne. Potatis och andra rotfrukter har jag inte ätit på länge (LCHF), nu ska det bli spännande att se om nåt händer till på torsdag när jag ska träffa dietisten igen. 
 
Idag har jag rensat ur en kartong och röjt på köksbordet!
 
I övrigt har dagarna bestått av att sova och vila i sol-solen, lite knyppling och promenader. Och på kvällarna TV och virknål.
 
Få saker ger mig sån ro som handarbete. Då kan jag verkligen koppla bort hjärnan som evigt verkar vilja gå på högtryck.
 
Mår mycket bättre nu men har ingen riktig geist. Vänster öra ringer fortfarande, men svullnaden i bihålorna har gett sig. Värken i kroppen är också mycket bättre, men har ersatts av en trötthet. Antar att läkning pågår.
 
En vecka till, sen räknar jag med att vara fit for fight. Massor av kul väntar på jobbet inför sommaren. Jag ska bara sköta om mig lite till först...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0