Allhelgonahelg

Igår var det Alla Helgons dag. Ursprungligen firades helgon och martyrer på Alla helgons dag, men nuförtiden tänder vi ljus för våra avlidna på allhelgonadagen. Det är vackert hursom, för tänder man ljus på Alla Helgons kväll så lyser ljusen över natten till Alla själars dag som är idag, och den ursprungliga dagen då vi mindes våra nära och kära. Igår jobbade jag eftermiddag och en bit in på kvällen. Det är en fantastisk dag att få arbeta på. Alla ljus, alla människor, vacker orgelmusik...
 
Ljusbäraren i klocktornet var full av ljus hela dagen
 
Det fanns gott om utrymme att tända ljus framme i kyrkan också. Många tog tillfället i akt att sitta och lyssna på orgelmusiken som våra musiker bjöd på under hela eftermiddagen och kvällen.
 
Minneslunden
 

Vid halv nio på kvällen var vi klara för dagen. Jag hämtade upp Monica och åkte ut till Skogskyrkogården en kort sväng. Det blåste rejält och snöade, så det kändes extra gott att få tända ljus vår våra kära.
 
Att ta kort med blixt gick inte, men lös man med ficklampa funkade det. Här ligger min morfar, mormor, min äldsta lillasyster och en moster.
 
Här ligger farfar och farmor
 

Idag är det alla själars dag och alla ljus och lyktor kommer nog lysa upp kyrkogårdarna idag också... Jag ska sitta inne och pyssla med mitt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0