Från Luther till Wallin

...ungefär så kan man väl sammanfatta de senaste dagarna.
 
I torsdags började jag dagen på företagshälsan, fortsatte sen till jobbet där Torsdagsträffen bjöd på en teaterföreställning om Martin Luther. Mycket bra! Nästa år är det 500 år sen Luther spikade upp sina 95 teser på kyrkporten i Wittenberg och jag hoppas på mycket Luther-fördjupning under året som kommer. Det är ju liksom ett av fundamenten i vår Lutherska kyrka.
 
 
 
Igår åkte vi på årets höstresa. Jag blev glad så fort jag kom till jobbet. "Lurvenpajsaren", utbrister busschauffören. Han körde oss till Öland förra året och har blivit en av mina absoluta favoriter bland busschaufförer. Alltid glad, serviceminded tillika rolig. 
 
Lurvenpajsaren, jag vet inte om prästen fått nån smeknamn än, Tandborsten och Sushi!
 
"Lilla Gumman" är fullsatt till sista platsen!
 
Bussen "Lilla gumman" var fullsatt av förväntansfulla församlingsbor och vi åkte ut till Värmdö. Artipelag var första anhalten och vi fick njuta av utställningen "Fashon stories" med Lars Wallins fantastiska skapelser. Jag har aldrig varit intresserad av mode, men det här var nåt helt annat, detta är konst!
 
Brudklänningar...
 
 
OM jag nån gång skulle få välja mellan en klänning eller en skiss av Lars Wallin så skulle jag inte tveka. Jag blev lika förälskad i hans skisser som jag blev i Döderhultarns grovhuggna träskulpturer.
 
Höstresan fortsatte till Siggesta gård där vi fick ölbrässerad kalv, sen avslutade vi med andakt i vackra Värmdö kyrka.
 
Värmdö kyrkas altarduk har en knypplat spets!
 
Jag satt och tittade på ett skåp som visade Olof Skötkonungs bedrifter och insåg att bloggandet, facebookandet och öht behovet av att exponera sig är lika gammalt som människan. Tänk alla runstenar, hällristningar, altarskåp mm som finns.
 
Fredagsvällen blev lugn. Janne hade haft hundarna hemma, men innan jag hann hem åkte han till sitt 12-timmars nattpass. Jag monterade Edwins tröja nästan klar.
 
Idag har jag jobbat med uppsatsens andra kapitel: bakgrunden. Det har tagit hela dagen. Imorgon tänkte jag börja med den fjärde kapitlet: teorin. Hoppas hinna en bra bit för sen blir det två veckor till nästa gång jag kan sitta ner med den. Då har jag 2-3 dagar, sen ska den in på handledning igen.... Men nu ska jag montera klart Edwins tröja!
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Mitt lilla diadem ser jag där! Var med Chicago

Svar: Vad kul! Du kanske har gjort flera saker som var med på utställningen. Det fanns flera saker från olika föreställningar! Du måste gå dit så du berätta sen :)
Guggelutt

2016-11-12 @ 20:13:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0