Här kommer en hälsning...

.... från kylan. Dagarna kommer och dagarna går. Livet levs post-Florida, avspänt, saknar värmen. Veckan har inte varit överbokad på något sätt, den lugnaste vecka jag haft sen semestern faktiskt, och kanske därför lite småslö.
 
I måndags fick vi en ny elev till knypplingen. Det var jätteroligt. När hon gick hem hade hon knypplat flera centimeter "udd och stad" och verkade helnöjd. Jobbet har innehållit det vanliga - möten, besök, telefonsamtal, sorgegrupp, lunchmusik med soppa, hembesök.
 
Veckans lunchmusik bjöd på meditativ pianomusik (fast på flygel då...)
 
Igår var jag ledig. Passade på att åka på provtagning, sköldkörtelprover min läkare beställde för två veckor sen, men jag har inte kommit iväg. Sen hade jag handledning per telefon på uppsatsen, men istället för att börja skriva tillät jag mig vara just ledig. Jag tvättade och rensade ur en "ångest-hylla" - en hylla med påsar fulla av sånt som jag slängde ner saker osorterat i när vi skulle flytta. Nu åkte det mesta i soporna. Den evigt växande pappershögen rök den också, nu är pappren slängda eller insorterade där de ska vara. Jag tänkte börja med garderoben också, men istället knypplade jag en timme och lagade sen middag och satte mig med Janne och stickningen vid TV:n.
 
Hundarna är lika slöa som jag
 
Hundarna är som galna varje gång vi går ut. Igår såg Janne älgen när han kom med bilen, bara några minuter innan hade jag gått förbi den utan att se den i mörkret. Inte undra på att hundarna var uppjagade. Och under en av promenaderna igår lyckades jag rädda en liten skogsmus från dem. De slängde sig över något i vägrenen och jag drog undan dem för jag såg inte var det var. Då sprang den lilla musen iväg. De är inte särskilt snabba de där små mössen...
 
 
Idag kom jakt-skylten upp. Vi såg jägarna sitta på pass ute på ängen. Jag är glad att de jagar gris nu också för det har vi gott om. Man ser spår efter dem överallt. Älgen skulle de kunna lämna....!
 
 
Idag har jag tagit det lugnt på morgonen. Janne har fått hjälp att ta upp båten ur sjön och jag har letat en knyppelbok på nätet utan resultat. Har skickat ett mail till en bokhandlare i New York som kanske har den. Den innehåller bland annat ett mönster på knypplade svampar som man kan montera som kantspets på en duk. Så söööööt!
 
            
 
Nu ska jag snart fixa lunch och gå ut med hundarna igen. Om ett par timmar ska jag vara på jobbet.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0