Ganglion, basailom, artros...

Det är farligt att gå till doktorn: Bibelcysta, hudcancer, artros, hörselgångsinfektion, nagelsvamp... men en (med mediciner) bra fungerande sköldkörtel! Ingen remiss till endokrinolog!
 
Idag kraschade jag efter en bra vecka. Veckan började med ett jättebra samtal på Previa. Vi pratade stress. Beteendevetaren jag fått fem samtal med är superbra! Sen en härlig utflykt till Brännkyrka kyrka med kyrkgruppen.
 
 
 
Under Blekingeresan i maj gjorde vi en fantastisk bekantskap med Bertil Valliens altarskåp i Växjö domkyrka. Ett inlägg på det på Instagram gav ett tips att han gjort en altartavla i grannförsamlingen Brännkyrka. Inte lika stor som i domkyrkan, men lika fantastisk!  På kyrkogården ligger, bland många andra, Årstafrun.
 
 
Tisdagen präglades av möten. Tre möten på ungefär två timmar vardera. Ett uteblivet besök gav andrum. Timslångt telefonsamtal på hemvägen.
 
Onsdagen fick jag lite administration avklarad då ett hembesök ringt återbud. Lunchmusik med efterföljande ärtsoppa toppades med en sorgegruppsinformation med 10 besökare. Sen gav jag mig av på massage! Timslångt telefonsamtal på hemvägen.
 
Torsdagen började med administration. Hann hälften av det som blivit liggande. Sen åkte jag till Flemingsberg för en nätverkslunch vi bjudit in till. Vi var ungefär lika många från pastoratet som besökare utifrån och jag tyckte det blev bra! Jag hoppas på en ny nätverkslunch i vår, med fler besökare!
 
Kvart i två åkte jag därifrån i sporrsträck, hämtade hundar och Rebekka i Rågsved. Bekki tog hand om hundarna medan jag var på återbesök hos doktorn. Jag var ju där akut förra måndagen för mina prasslande värkande öron och hade nu fått en återbesökstid. Jag hade fått en hel halvtimme med en ny doktor som jag tyckte var superbra! Det är möjligt att mina andra läkare här i Strängnäs varit lika bra, men det vet jag inget om... för om de t.ex skickar mig på höftledsröntgen och den inte visar artros så är allt bra.... men om jag ff har lika ont? Ja, men det är ju inte artros! Ok, så då är det bara att fortsätta knalla på med värk och vakna på nätterna av något som känns som tandvärk i ljumsken? Mm, så är det.
 
Denna dr. N använde vår halvtimma väl. Han kollade mina öron ordentligt och skrev ut ett ännu starkare cortisonpreparat, vi ska höras på fredag i nästa vecka och kolla läget. Bara det att jag får en återkoppling! Det har jag inte fått vad gäller t.ex blodtryckstabletterna. Han berättade om Levaxin och sköldkörtel, 150mkg är inte alls nån extremt hög dos, vilket jag fått höra. Han berättade att artros nödvändigtvis inte behöver visa sig på en slätröntgen så jag blir remitterad till sjukgymnast för att få hjälp att lindra det som antagligen ändå är en höftledsartros. Tack, dr N! Tack för att jag inte bara blir betraktad som inbillningssjuk! Min trasiga tånagel är inte alls nån kläm-skada, utan en äcklig nagelsvamp som visst är behandlingsbar! Och inga mer tabletter som kan skada levern, men ett nytt nagellack som jag ska använda till nästa sommar. Knölen på handleden är inte inbillning utan en bibelcysta, eller ganglion, ff inget att bry sig om så länge det inte gör ont eller växer okontrollerat, men nu är det ordentligt pillat på av en engagerad doktor! Plitan vid ögat är antagligen inte alls bara en blödande skönhetsfläck utan jag blir remitterad till hudläkare för misstänkt basaliom. Tänk så skönt att få det kollat! Är det en hudcancer så har jag antagligen minst en plita till i pannan. Åkte nöjd hem...
 
... men idag kraschade jag. Det är inte kul att bli gammal och få en massa diagnoser, men är ändå så otroligt tacksam över en ung trevlig läkare som faktiskt tar sig tid med gamla mig! Jag har idag inte på långa vägar hunnit med det jobb jag tagit med hem, men det jag inte hunnit åtgärdrar jag utan dåligt samvete imorgon! Jag har i alla fall hämtat ut öron- och nagelmedicinen, smitit in på Multeum för första gången och kollat utställningen SOK:s utställning, sista dagen idag. Ringt lite och gjort en plan för de närmaste tre dagarna har jag i alla fall gjort!
 
 
Och jag ska försöka släppa den stress jag känner vad gäller uppsatsen, för hur i h-e ska jag hinna och behålla förståndet? Det är bara min angelägenhet!
 
Nu ska jag göra fredagkväll!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0