Oj, vilken vecka no2

Efter den här helgen kommer det lugna ner sig något. Det kommer att hända spännande saker, men jag kommer kunna hålla mig till ordinarie arbetstider.
 
Men för att återgå till veckan som just passerat. Den har varit rolig. Intensiv. Tankeväckande. Allt på endast ett par dagar.
 
 
I måndags jobbade jag hemifrån. En hel del telefon, lite skrivjobb och mail blev det. Jag slutade lite tidigare, för på morgonen hade jag satt väckarklockan på 7.00. Äntligen skulle jag ta itu med mitt sen länge prasslande och värkande öra. Läkartiderna var redan slut när jag blev uppringd men fick en eftermiddagstid hos en medkännande distriktsköterska som sa att OM hon hittade något tokigt kunde hon hämta en doktor. Hon hittade nåt tokigt. Jag var knallröd i båda hörselgångarna. Hon hämtade en doktor som såg två saker, att jag varit öronbarn och att jag hade en ful infektion i båda hörselgångarna. Det blev spolning och medicin, återbesök om två veckor. På kvällen knyppling i Strängnäs.
 
 
På tisdagen lämnade jag hundarna på dagis... som vanligt. Det som inte var som vanligt var att jag hade packat två små väskor åt dem, de skulle nämligen få sova hos varsin dagisfröken i två nätter. Dagen fortsatte med frukost på jobbet, avstämning med min kollega och därefter en fullsatt mottagning. Åtta konfidenter och två medföljare hann jag med på två timmar. Snabb lunch, mässa, personalsamling och därefter Blekinge-återträff. Det var otroligt skönt att få glida ner i en soffa och titta på Utvandrarna i tre timmar. Vi skulle ha spelat upp den på bussen på väg ner, men apparaturen fungerade inte, så vi hade utlovat den till återträffen. Sen blev det god lax-middag som husmor gjort, citron/lime-paj till kaffet, bildvisning av bilder olika personer tagit med sig och till sist röstade vi om vart vi ska åka nästa år. Det blir Hälsingland. Jättekul! Vi hjälptes åt med disken och att ställa iordning. Vid nio-tiden klev jag in hos Monica och Arto där jag sov natten.
 
Nova fick prova klänningen hon ska ha på lördag... Virkad i vit bomull/bambu.
 
På onsdagen fixade jag med de fondpapper jag inte hunnit klart på tisdagen, sen blev det sorgegruppsplanering med min nya sorgegrupps-partner - en präst från en annan församling. Vi har jobbat väldigt lika med sorgegrupper tidigare så det kändes bra. När vi var klara gick vi upp på lunchmusik i kyrkan och därefter deltog vi i sopplunchen. Vår tanke är att man ska ha möjlighet att fortsätta efter sorgegruppen med stämningsfull musik i kyrkan och lunch innan man går hem, om man vill alltså. Vi får se om deltagarna nappar på det. Sen åkte jag till kyrkan i Skogås för att vara med på planeringen av deras Stilla Dag i oktober. Jag ska vara med på den då de saknar diakon. Tillbaka på jobbet åt jag en förpackning nudlar i sällskap med ungdomsgruppen innan kvällens föreläsare hälsades välkommen. Cecilia Melder talade på teman "Existentiell hälsa". Hon var inbjuden med anledning av diakonins månad där temat i år är ungas psykiska ohälsa.
 
                         
 
Kom återigen hem till Monica och Arto vid niotiden.... Två tolvtimmarsdagar på raken ...
 
Torsdagen började jag med hembesök och avslutade med Torsdagsträff på temat Povel Ramel och specellt inbjudna var sommarens jubilarer. Sen stannade jag bara någon timme till på jobbet, hämtade två lyckliga hundar som haft det bra hos sina fröknar...  och satte mig sen med ett långsamtal  bilen. När Janne och jag satt oss till bords blev det liv på altanen. Hundarna skällde och Ragnar skrek. Det visade sig vara en talgoxe som flugit in i glaset på glaspaviljongen. Hundarna visste inte hur de skulle bete sig med den, men jag fick undan dem och kunde konstatera att  den lilla fågeln var omtumlad men fysiskt oskadd. Den fick sitta hos mig en stund, men sen satte jag ut den under fågelmataren. En kvart senare flög den.
 
 
Imorse gick jag upp halv fem, klockan sex åkte jag hemifrån, tio över sju lämnade jag hundarna och redan klockan åtta, efter ett bra trafikläge hela vägen, klev jag in på hotell Birger Jarl vid T-Rådmansgatan. Idag  har jag varit på diakonikonferens och lyssnat till föreläsningar om forskning (bland annat min handledare i magister-uppsatsarbetet), spänningsfält mellan kyrka och samhälle (Göran Greider) och om kommunens flyktingmottagande (bland annat en av mina praktikanter från förra sommaren). Minst lika roligt har varit att träffa alla kolleger från olika sammanhang i min "karriär", från studietiden och gamla arbetsplatser, till kolleger jag aldrig jobbat med men som man träffat i olika grupper och på evenemang. Jag hade gärna velat gå på den avslutande mässan, men den slutade 17.15 och med risk för att den skulle dra ut ett par minuter på tiden kände jag att det skulle bli för stressigt att hinna hämta hundar före kl 18.00. Jag kom till dagis 17.20 och satt sen i långa köer på väg hem. Janne hade lagat middag så jag kunde trött och nöjd sätta mig vid dukat bord när jag kom hem kl sju.
 
Nu ska jag snart krypa ner i sängen. Öronen värker och halsen killar. Jag hoppas att öronvärken beror på en läkningsprocess och att den killande halsen är pga allt flängade. Nu ska jag sova bort skiten iallafall för helgen kommer att bjuda på en hel del skoj.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0