Kalas i sol och snö

Vilken härlig dag! Jag gick upp när jag vaknade och var ute med hundarna redan vid halv nio. Det var lite kallt ute fortfarande när vi kom hem, men hundarna vägrade komma in. De sov ute i sina korgar i solen, de få plusgraderna till trots, i flera timmar.
 
 
Jag plockade fram Esmeralda ur sitt svala hörn i terrariet och bjöd på äpple. För första gången i år åt hon med god aptit. Vinterdvalan bör snart vara över...
 
 
Sen körde jag stenhårt ett par timmar med textbearbetning av intervjuerna innan jag plockade lite, åt lunch och gick ut med hundarna. Linnéa med familj var på väg och jag skulle möta dem på vägen. Jag gick en del av skogspromenaden och ut på vägen.
 
Solen sken, vi drog fram solstolarna och barnen lekte ute. Vi drack kaffe och njöt av solen. Efter nån timme kom Monica med familj. Monica hade med sig såpbubblor och barnen hade jätteroligt. Vi vuxna också!
 
 
Janne, dagens födelsedagsbarn kom hem. Han tände brasan som vi samlat nerblåsta kvistar i hela hösten och vintern. Jag gick in och började med maten, marinerade fläskfilé och skalade rotsaker. Linnéa gjorde hummus medan Ängla och Thyra gjorde vitlökssmör.
 
Varför får inte vi vara med och elda?
 
 
Det var lite kallt i luften, men solen värmde så vi bestämde oss för att äta ute. Jag la sista handen vid maten inne, Janne grillade och de andra dukade och fixade, vallade in barn mm... jag slängde ett öga ut genom fönstret och tänkte: Vad konstigt det ser ut? Är det pollen som flyger i luften? 😳 Det tog inte många minuter innan detta hände:
 
 
😱😱😱 Janne var snabb, och med lite hjälp fick han ut allt vi vinterförvarar i glaspaviljongen och in med bordet som vi redan dukat. Lite överraskade blev vi allt!
 
 
Småflickorna ville äta inne och det fick de, Arto stannade inne med dem, vi andra åt ute. Lite kallt, javisst, men man är väl viking! ❄️
 
Fikat tog vi inomhus i alla fall. Nån måtta får det vara på vikingfasonerna! Vi bor trångt, men finns det hjärterum så fixar sig stjärterummet också.
 
Grattis Hjärtat ❤
 
 
En fåtölj full med mormorsmums 😍
 
Spike passar på att vila skönt!
 
Nu har jag diskat en jättedisk och packat för imorgon. Tack för en härlig helg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0