Fantastiska kyndelsmäss

Vissa dagar blir bara såna där oväntade guldkorn i livet. Idag blev en sån dag. Jag hade lovat Linnéa att ta hand om hennes flickor medan hon och Edwin skulle spela Maria och Jesus i syrrans predikan i St:a Birgitta kyrka. Jag kom dit en stund innan och då var Linnéa och Edwin färdigklädda och färdigövade. Precis när gudstjänsten började kom Monica, Arto och Nova in också och hela gudstjänsten blev fantastisk. Det var familjegudstjänst, en stor barnkör sjöng och kyrkan var nästan fullsatt. Syrran predikade över när Josef och Maria bar fram Jesus i templet och Symeon välsignade honom.
 
För nåt år sen blev jag klar med en ikon som heter "Anna, själv, tredje". Det är Jesus, Jesu mor Maria och Jesu mormor Anna. Jag tyckte det var lite skoj att fotas i samma stil med dagens Maria och Jesusbarn....
 
Jesus välsignas av Symeon i templet. Hanna står med lyfta händer, hon förutsådde att Jesus skulle bli Jerusalems befriare.
 
"Du vet väl om att du är värdefull", Psalm 791
 
Och förstås passade jag på att bli fotad med barnbarnen: Ängla med Edwin, Meija i mitt knä och Thyra med Nova.
 
Vi avslutade kyndelsmäss med kyrkkorv och kaffe med syrran och hennes fru.
 
Nova och jag tar sällskap till bilen. Men hon åkte förstås med sin mamma och pappa.
 
Sen åkte vi åt varsitt håll. Jag åkte hem och fortsatte jobba med mitt. Efter en långpromenad med hundarna gick jag in till Nisse och läste tidningen så han skulle få lite sällskap. Han var väääldigt kelsjuk. Han spann och gned sig mot mina ben, trampade med sina vassa klor i mitt knä, han var så kelsjuk att han började kärleksbitas och bet hål i armen på mig och gned hela sitt face över mitt öga... och jag som är så kattallergisk svullnade upp förstås. Men vad gör man inte för kärleken? Tur att jag har ett lager antihistamin hemma.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0