Tack!

Nu har jag fyllt så ojämnt som det går. Ojämna siffror som inte heller tillsammans är delbara med två, ändå har jag blivit otroligt uppvaktad. I onsdags bjöd mamma och pappa ut mig på lunch. Superhärligt! Vi satt en dryg timme på Skebohof, åt buffé och pratade resor. Hur vi kom in på ämnet flygrädsla vet jag inte, men det slutade med att vi berättade om olika otäcka flygresor. Pappa bodde en period som barn på en missionsstation i Belgiska Kongo, flygresan dit i en DC3:a tog flera dagar och mellanlandningarna var många. Det är lite annat om man jämför med idag.
 
Igår började morgonen med skön sång i telefonen. Först ut var min morbror, 87 år, så sjöng "du vet väl om att du är värdefull", sen ringde Linnéa och sjöng "jamåhonleva" med sina döttrar. Även igår blev jag bjuden på lunch, denna gång av mina äldsta döttrar. Vi möttes på Grekiska kolgrillen i Huddinge. Den första jag såg var min yngsta dotter och sen hennes kille. De kom med som surprise. Jätteroligt! Mamma och pappa ringde mitt i lunchen och sjöng i stämmor för mig. Återigen en superhärlig lunch med mycket skratt. Två vackra orchidéer fick jag med mig hem.
 
 
Tillbaka på jobbet kom nästa överraskning. Jag brukar vara där en halvtimme innan för att vara med och ta emot besökarna, men nu var jag lite sen. Först blev jag gratulerad och så uppstod en spontan födelsedagssång där i hallen. Och inte nog med det. Efter andakt och före fika ställde sig hela Torsdagsträffen upp och sjöng för mig... jag blev så rörd!
 
 
När jag kom hem hade maken gjort sin goda smörgåstårta och grannarna kom över. Han hade också köpt en Strängnäs-tårta. Det måste vara något nytt för den har jag inte hört talas om förut. God var den med banan, marsipan och chokladgrädde. Maken hade köpt ett par nya varma tofflor i födelsedagspresent, mycket uppskattat! Jag har slitit ut ännu ett par på våra kalla golv.
 
 
Sist ut ringde en av mina systrar och hennes man och sjöng, detta gjorde att alla fyra generationerna i min familj sjungit för mig på min alldeles kolossalt ojämna födelsedag. Och sist men inte minst alla födelsedagshälsningar på Facebook! Och ett par på sms...
 
En ny dag är här. Jag har jobbat en stund, men tänker nu ta lunchrast och gå ut med hundarna. Vi har några cm snö på backen här så det blir kängor och broddar på. Skit-isen lurar under det där oskuldsfulla vita...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0