...

 
Jobbat hemifrån, jobbat med uppsatsen, jobbat på jobbet... jobbhöjdpunkten så här långt i veckan har varit besöket i St, Maria Magdalena kyrka med kyrkgruppen igår. Kyrkan har renoverats under några år. Den började falla sönder i samband med att det sprängdes under jord då Citybanan började byggas. Nu har den öppnat och vi fick komma dit och titta.
 
 
Vi hade turen att få en suverän guide, en pensionerad präst som inte bara jobbat i kyrkan och följt renoveringen med stort intresse, han föddes även i ett hus över gatan och kunde berätta kyrkans och områdets historia med stor inlevelse. Det var nästan så man såg det långa diket som grävdes längst ner på kyrkogården om höstarna på 1700-talet, för att där kunna begrava människor under vintern. Då var det inte tu tal om egen grav om man inte hade pengar. De som hade pengar däremot kunde begravas i gravvalven som ligger längs kyrkogården.
 
Statyerna längst fram är skänkta av hovet och predikstolens något udda utsmyckningar är Frimurarordens förtjänst, de inspirerades av Jeremia.
 
På kyrkogården ligger Evert och Astri Taube, Lasse Lucidor och även den riktiga kvinnan bakom Bellmans Ulla Winblad, hon hette Maria Kristina Kjellström.
 
Efter möte och första Lutherstudiet på eftermiddagen styrde jag så småningom kosan mot verkstan där sonen jobbar och fick bilen servad. Lampan har blinkat en vecka nu och på söndag ska Pärlan på långkörning. Bamse var glad att se Bitchen igen och vice versa, men Rambo blev livrädd. Bitchen har sagt ifrån till Rambo ett par gånger när han har varit alltför ohyfsad så nu föredrog han att sitta i bilen och sura. Det fick han så gärna.
 
Min nytvättade, polerade och vaxade Pärla!
 
 Bamse och Bitchen
 
Uppsatsen är inne på upploppet nu. Fast varje dag jag sätter mig med den och tänker att NU IDAG blir jag klar, så upptäcker jag annat som behöver förtydligas, ändras, förbättras osv... Jag behöver nog lite tid till....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0