Midsommar

En riktigt härlig midsommar har förflutit. I fredags hämtade jag min kompis Marianne och hennes hund Tanja vid tåget, Janne fixade rabarberkräm till lunch och förberedde grillspett till kvällen. Marianne och jag umgicks, jag spolade pinnar till knyppelkursen och jag började sticka på sjalen vars "ingredienser" jag köpte på Växbo lin under resan till Hälsingland. På kvällen gick vi över till grannarna och grillade spetten samt åt mycket annan god mat innan vi tog ett dopp i deras badtunna - 40 grader varmt.
 
Jannes midsommartårta - ett måste!
 
 
Lördagen blev underbart lugn. Marianne och jag gick hundpromenader, Janne hämtade Bekki vid tåget, vi umgicks och pratade, jag stickade och till kvällen grillade vi igen.
 
 
Imorse körde Janne Bekki till tåget och efter det att jag flaxat runt och packat klart åkte Marianne och jag iväg. Först körde jag hem henne, hon bor på vägen till Knypplingland - Vadstena! Här är jag nu, i spänd förväntan över vad de närmaste veckorna kommer att bära med sig...!
 
Traditionen bibehålls! I år fick jag sällskap av en knyppelkompis som känner till min tradition och det var mycket trevligt. I år blev det en Emilia med Mariestad till.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0