Bra dagar!

Det har varit skönt att arbeta i tre dagar och på så sätt koppla bort uppsatsen och stå i "verkligheten".
 
Tullinge kyrka
 
I onsdags hade vi konvent i vackra Tullinge och en föreläsare som berättade om synd, hon höll på att skriva en avhandling i ämnet. Suuuperspännande! I torsdags startade så äntligen Herrklubben. Vi blev en liten men intressant skara... och slutligen igår träffades kontraktsdiakonerna på stiftet och vi hade ett jättebra möte med vår nya stiftsdiakon. Det här kan bli precis hur bra som helst. I övrigt har arbetsveckan bestått i olika besök och samtal, sopplunch och Torsdagsträff.
 
 
Och så blommar den otroliga magnolian utanför Huddinge kyrka. Lite fostnupen, men ändå så vacker!
 

Efter mötet på stiftet igår gick jag till tandläkaren. I 1,5 timme borrade hon bort amalgam, putsade, lagade en tand och gjorde avgjutningar av hela bettet. Om några veckor ska jag få en porslinskrona. Jag tycker det är så superobehagligt att gå till tandläkaren, men hon var duktig. Det gjorde verkligen inte ont, men alla mina kroppsminnen från barndomens sadistiska tandläkare gör att jag grimaserar och bara väntar på ilningarna när borren möter tandytan. Vi kom överens om att hon skulle ignorera mitt gnällande och grimaserande, istället skulle jag göra en signal med handen om det gjorde ont, på det sättet blev vi båda trygga. Jag kan inte hjälpa att det kommer små gnällande ljud och ondskefulla grimaser, hela min kropp skriker "FLYYYY". Dock kunde jag hålla mig helt still. Det som gjorde mest ont var efteråt i käken, eftersom jag haft två kvinnor som hängt i underkäken. Det känns jätteskönt att veta att jag inte längre har några sprickor i tänderna som kan läcka ut amalgam. Vissa säger att det är farligt, andra säger att amalgam inte alls läcker. Jag är ingen expert, men jag tycker det känns skönt att veta att alla mina tänder håller ihop nu. Jag är stolt över mig själv och att jag klarade denna pärs.
 
 
Jag åkte inte tillbaka till jobbet eftersom klockan hunnit passera tre när jag hämtade bilen i Högdalen, satt i köer istället och kom hem vid halv fem. Janne hade plockat ur paviljongen, städad den och hällt upp varsitt glas vitt vin, så blev det räkor till det. En härlig kväll i solen, helt enkelt!
 
Nu gäller plugg. Plugg, plugg och åter plugg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0