En ledig måndag

Vi har kommit hem från en fantastisk resa i Förenade Arabemiraten, och om den ska jag berätta stötvis. Den har varit så otroligt händelserik att jag inte kan återge den i ett enda blogginlägg, så jag ska dela den på tre eller fyra och jag har redan börjat skriva det första, den kommer att handla om äventyren i Abu Dhabi, men jag har inte hunnit skriva klart den än...
 
Abu Dhabi
 
Igår kom vi hem från resan och idag har jag varit ledig, tack och lov. Jag har massor av upplevelser att smälta.
 
Dagen började hos sjukgymnasten kl. 9.00 och först tyckte jag det var okristligt tidigt efter vår långa resa, men det visade sig bli riktigt bra. Vi har hunnit gå på banken, köpt och planterat blommor, tvättat och grejat lite. Visserligen är jag yrslig, jag drabbades av yrsel när jag kom upp på vår altan igår, men jag tror nog att det är borta till imorgon. Jag kommer på mig själv gång på gång att jag fortfarande är stressad... och gång på gång får jag säga till mig att jag är LEDIG! Jag har ingen uppsats som hänger över mig längre! När jag inte jobbar är jag LEDIG och kan göra vad jag vill! Knyppla, plantera blommor, läsa bok, hälsa på vänner... göra vad jag vill!
 
Fem sorters orangea blommor trängs i brunnen i år. Två sorters tagetes, solvända, solöga och penséer.
 
Vi köpte en ny sorts pelargon som får stå vid fågelbadet vi ärvt efter morbror (tigerungen kommer också från honom, jag inser hur lika smak vi har/hade). Bägarrankan hoppas jag ska pryda sin plats på stubben hela sommaren.
 
På trappen står två svarta och två lila petunior.
 
Blomsterlådorna går i gult och blått - penséer och tagetes!
 
Och äntligen blommar vår magnolia med två vita blommor. Jag hopppas den ska ta fart snart, den växer ingenting, men den har överlevt tre vintrar nu.
 
Efter middagen åkte jag iväg på terminens sista knyppling. Åtta elever har gått hos mig på ABF denna termin. Jätteroligt! Nu har vi bestämt nya datum i höst... och jag fick en vacker hängbegonia som ska upp i ampel imorgon... och så fick jag en nåldyna i form av en uggla! Den ska få bo i Ugglebo, förstås!
 
 
Nu är det dags för sista hundpromenaden, imorgon är vardagen här igen... men inte så länge...!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0