Valborg och Första maj...

... har jag inte firat. Precis som under påskhelgen har jag gjort tre saker: Uppsats, hundpromenader och knyppling. Emellan varven är jag så stolt över mitt arbete och emellan varven är jag grinfärdig. Jag vet att det är tenta-ångest, men det är jobbigt ändå. Självförtroendet räcker liksom inte ända fram. Men ändå, snart räknar jag med att det är över.
 
På hundpromenaderna har jag haft med mig nya kameran med objektiv och det har varit skoj. Tyvärr är hundarna minst lika intresserade av mina foto-objekt som jag, vilket resulterar i att ett och annat hinner fly innan jag fångat det. Hundarna däremot är jättestolta. Både igår och idag var vi ute på gärdet på eftermiddagspromenaden i hopp om att fånga en trana eller kärrhöken, kanske räven. Men ingen jaktlycka.
 
 
Idag gav sig Rambo iväg och jag fick jaga efter honom, Bamse stod kvar vid kameraväskan och skällde ända tills jag kom tillbaka med rymlingen. Nåt säger mig att han förstår att den där kameran är viktig och den gör att vi hittar massa skoj i naturen! Fjärilar till exempel. Jättekul att jaga. Världens finaste bild på en blåvinge förstördes av en lycklig hund som plötsligt såg vad jag fokuserade på. Sorgmanteln jag fotade idag räddade jag med en knapp marginal... och räven som satt i ett dike drog som en avlöning när de galna mördarhundarna gastade i högan sky.
 
 
 
Annat är inte fullt lika skoj. Salamandrarna såg de inte och sipporna är väl ingen fångst, tycker de. Blommor kan man iochförsig gå fram och lukta på för att säkerställa att det inte döljer sig nåt spännande på riktigt där, men då brukar morsan bara knuffas.
 
 
Men nu är det kväll denna fjärde pluggardag i rad. Disken ska diskas och kärringen ska i säng. Imorgon är det arbetsdag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0