Även i år ...

... har det blivit den 9 augusti. Och bara för att synen ska etsa sig fast på era näthinnor kan jag berätta för er att jag sitter halvnäck i soffan på en tvättbar fleecefilt och svettas 😱💦 Grannarna på nedre botten är fulla och tjafsar med varandra. Jag är och har varit i princip ensam på församlingssidan hela veckan och det är både roligt och slitigt. När man öppnar dörren förväntas man ha både höstens alla datum och aktiviteter i huvudet, kunna tryckeriets maskiner och ha alla svar på allt mellan himmel och jord. Jag lär mig en del om mina kollegors jobb och det är kul.
 
Men när nåt mindre bra händer privat sjunker lusten att vara trevlig rätt drastiskt. På caféet idag i den 30-gradiga värmen sprang vi få som var där upp och ner i trapporna som tettingar och då är det svårt att fördra klagomål på långsam servering  och pappmuggar. Jag känner samtidigt ett ansvar som cafeansvarig för att hålla modet uppe och en god stämning överlag. 
 
Det brast inte för mig, nejdå. Inte idag heller. Jag förklarade att nu kommer brödet, strax kommer kaffet, det är för tungt för oss att bära porslin i trapporna i synnerhet i hettan, svetten rinner i ögon och nacke och håret ser helt ovärdat ut samtidigt som man anstränger sig till max att se avspänd ut med ett leende på läpparna. Om nån såg mitt invärtes kaos skulle de blekna i solen. Fan vad jag kan vara professionell!
 
Jag tycker det är ok att klaga när det finns anledning. Det är ok att både bli sur och arg. Det hör till livet. Att få leva är inte självklart. Idag är det 36 år sen du dog. Du fick aldrig chansen att uppleva lycka och gå igenom sånt som jag upplever och går igenom, sånt som hör ett levande liv till. Men jag hoppas att jag ger dig ett gott skratt däruppe i din himmel när jag svär över människors småaktigheter och hur jag försöker krama goa tanter utan att de ska få en kallchock av min vattendränkta tröja mitt i det egna livets kaos.
 
Du fattas mig ❤️
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0