(...........)

Nej, det har inte varit nån vanlig söndag. Gick upp rätt tidigt och har ägnat dagen huvudsakligen åt knyppling.
 
Upptäckte ett EA i gammal skrivstil på en av mina pinnar. Tänk om pinnen kunde berätta sin historia... Vem var EA och vad har hon knypplat? Var levde hon och när? Vad har hon drömt och fick hon uppleva lycka? Vart hamnade pinnen efter att ha varit i EAs ägo och hur hamnade den hos mig?
 
Har försökt rensa ut den kvardröjande frustrationen och har lyckats till viss del. Har skissat på en vettig arbetstidsram under veckan, funderat på viktigt/oviktigt, roligt/energiläckage... och idag har jag gjort en tidslinje på fyra år där jag skrivit in olika händelser. Riktigt bra att se det, inte bara tänka det.
 
 
I våras köpte vi fyra plantor - tre tomatsorter och en paprika. Vi har gått och tittat på de där paprikorna och undrat om de inte ska växa till sig lite. Jag har haft starka misstankar om en felplacerad kruka där vi köpte den, eller så betyder inte paprika i plantskolan det jag tänker är paprika.
 
 
Igårkväll när vi skulle gå ut med hundarna började Janne spotta och fräsa. Han hade provsmakat en paprika... och nej det var ingen paprika, det är antagligen chilipeppar! Hade det stått ”pepper” så hade jag inte blivit så fundersam. ”Pepper” kan ju vara nästan vad som helst i paprikasläktet. Jag tog varning av Jannes erfarenhet och smakade idag försiktigt på olika delar av frukten och konstaterade att allt innanför skalet var starkt 🌶🌶🌶 Jag tog ur det mesta av kärnorna, fermenterar en del av dem och slängde resten. Sen hackade jag frukterna och la på tork. Det borde bli härliga chiliflakes hoppas jag! Men efter det har jag haft lite problem... trots att jag tvättat och tvättat och tvättat händerna samt putsat under naglarna så förorsakar mina fingrar en viss hetta när jag pillar mig på läpparna. Värst var det när jag kliade mig i ögat för då satt jag i bilen på väg upp till lyan. Aj räcker inte!
 
 
Men nu är jag i lyan hel och välbehållen, om än med ett rödsprängt vänsteröga. Morgondagen får bära sina egna bekymmer.. 
 
 
Godnatt världen 🙏

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0