F**cking tisdag

Jag har gett upp. Orkar inte vara klämkäck längre. Detta är V I D R I G T !!! Svetten rinner, vettet försvinner och ingenstans kan man ta skydd! Luften känns så fuktig att det värker i bröstet när jag andas, mina inte organ känns överhettade och jag tror utandningsluften är hetare än den som dallrar i luften. Just nu skulle jag hellre spendera en natt på ishotellet i Jukkasjärvi än en dag på en badstrand i Thailand.
 
 
Värmen i sig har jag inga problem med, men maken till otäck luftfuktighet de senaste dagarna i denna hetta vet jag inte om jag nånsin känt nånstans där jag varit på detta klot. Inte ens kvällspromenaderna de senaste dagarna har gett tillstymmelse till svalka. 
 
Jag är glad att jag jobbar, jobbet ger ett annat fokus. Idag var jag ner en vända till Flemingsberg igen, denna gång med lite frysvaror till kollegorna på mottagningen. När jag satte mig i bilen i garaget ringde telefonen och bättre ställe att långprata än i Flemingsbergs centrums garage kunde jag inte  tänka mig just då. Det var inte särskilt svalt och det luktar inte heller så gott, men det var inte så varmt och kvalmigt som utomhus.
 
 
Hembesöket på em hade alla fönster öppna, dubbla fläktar och ett stort parasoll på balkongen som hindrade det direkta solljuset att komma in i huset, det var skönt. Och fläktarna tog bort en del av fuktigheten.
 
Jag orkade inte träffa min dotter ikväll. Tanken på tunnelbanan och ett kvalmigt Stockholm fick mig gråtfärdig. Vi ska ses i nästa vecka istället. Jag köpte lingonsylt, ostbågar och en dyr bytta glass på vägen hem. Frysdiskarna på Konsum hade pajat så den ”vanliga” glassen fanns inte...  men jag behövde verkligen nåt salt och nåt kallt...
 
 
När jag kom hem slet jag av mig kläderna, vevade ihop en pannkakssmet som jag ställde i ugnen, öppnade alla öppningsbara fönster och la mig i sängen framför fläkten.
 
Kvällen har jag spenderat vid TVn med dr Phil, NCIS och Morden i Midsomer. Lite stickning blev det oxå. Jag trodde kvällspromenaden skulle bli lite sval och skön men luften var fuktig som i ett badhus. Dessutom störde jag nog i nån liten ”affär” i parken vilket gjorde lusten att gå upp i skogen ännu mindre..
 
Nu hoppas jag få somna ifrån eländet och vakna pigg, glad och positiv imorgon!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0