Fullt ös-dag

Att vara ledig står i förhållande till att yrkesarbeta. Varför skulle det annars heta föräldraledig tex, man är ju aldrig ledig från föräldraskapet. Sjukledig förekommer oxå, men vad är det egentligen? Kompledigt, ja det kan man ju bara vara om man arbetar. Jag skrev i fredags att kompkontot då stod på +-0 men jag hade glömt att jag sen länge tillbaka räknat bort timmarna för idag, så i sanningens namn är kontot först nu på +-0. Från början handlade det om att jag skulle knyppla på Skansens ull- och lindagar, sen blev det planändringar i omgångar.
 
 
Det slutade med att imorse gick jag och maken upp kl 6, lämnade hundarna 7.30, lämnade in bilen på service med ”tid för service överskriden” blinkandes, en sväng in på Bauhaus för att kolla tapeter, lampor, golv och toasitsar...
 
 
... krissamtal på St Lukas, en stunds mellantid där maken hämtade upp mig vid Sätras t-bana och körde mig till Stoff & Stil där jag kunde köpa svart och blå stuvar samt knappar till Lunas tröja. Nu kan jag äntligen lappa mina jeansshorts samt montera några knypplingar som blivit liggande.
 
Design: Afzelius, Krapf och Fagerlin. Utförande: undertecknad
 
 
Hem till lyan dit sonen med flickvän kom på lunch och en trevlig eftermiddag innan maken och jag drog iväg och hämtade min färdigservade bil. Puh! Så kan oxå ledighet definieras.
 
Nu sover maken inför sitt nattpass, efter ikväll ses vi inte förrän till helgen igen. Och nu är min lediga dag snipp snapp slut. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0