Skum torsdag

När jag skulle hämta mina rentvättade kläder från balkongen imorse fick jag panik. De var ff genomvåta! Båda shortsen och de tunnare tunikorna. Jag rafsade fram ett par svarta långbyxor och en grå långärmad tröja... och fick mer panik. Fick känslan av att idag är dagen då jag kommer att dö! Dö plågsamt och långsamt av värmeslag medan jag leende sjunger allsång eller serverar kaffe. Fick en flashback från 2012 när vi besökte Chichen Itza. Där såg jag en kvinna som med sin vattenflaska blötte ner och vred ur sin tröja och tog den på sig. Jag gick ut på balkongen igen och tog på mig mina blöta knäkorta tights och en blöt tunnare tröja. Det var galet skönt att gå dyblöt till bilen. Jag började torka framåt elva. En man jag hjälpt sa att han ville ge mig en kram men var så blöt av svett att han skulle låta bli... jag tänkte i mitt stilla sinne att han nog skulle fått en chock om han gjorde det. Jag var ju blöt ock kall som en fisk!
 
 
När vi dukade och ställde ordning för caféet i värmen drog jag av mig tunikan och sköljde den i kallt vatten under kranen, likaså innan cafegästerna kom, sen var jag sval och skön hela eftermiddagen! Kaffepannan fick spunk och  rann över så jag fick stå och passa den och slå av timern när kannan blev lagom full. Att svära funkar ju inte, bättre att vara lösningsfokuserad! Jag kramade kollegor så de fick svalka sig lite på mig och tipsade cafegäster om min nyvunna erfarenhet. Några tog på mina blöta armar och förfasade sig, andra tyckte jag var sval och skön.
 
 
Precis när vi fikat klart och skulle börja sjunga kom regnet. Musikern frågade om vi skulle gå in i Prästgården och sjunga till synten som inte tålde regn, eller om vi skulle sjunga a capella ute. Ingen ville gå in så vi satt kvar ute och sjöng om Taubes bruna Lila inunder bambutak och att vi skulle Ooa hela natten medan regnet smattrade på parasollen och åskan mullrade i bakgrunden. Jag älskar mitt jobb!
 
 
Lagom till regnet upphörde var det dax att gå hem. Vi personal bar stolar och städade upp. Kom från jobbet strax före sex efter att ha fastnat i samtal med chefen.
 
Hemma blev det bara middag till hundarna. Själv åt jag lite ostbågar och choklad. Salladen till lunch smakade bra, men halva omeletten imorse gick i papperskorgen. Det ska bli svalare till helgen säger dom.... 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0