Vättern runt i bil

För fjärde gången åkte jag och kollegan iväg för att reka inför den årliga Kulturresan. Och som vanligt har vi haft supertrevligt, vissa saker stämmer med internetsökningar och somligt icke. I år ska vi åka Vättern runt, i buss då, inte på cykel... denna rek-resa tog vi bilen. De resor jag tidigare resor fått hänga med på har gått till Öland, Blekinge och Hälsingland. Vart vi ska resa röstas fram på återträffen efter varje resa.
 
I år började vi med att åka in i parkeringsfickan i Råbyhed och ut igen utan att stanna, så vårt första riktiga stopp blev (efter lunch på Tutingen) Klockargården i Askersund. Därefter blev det Karlborgs fästning som inte riktigt såg ut som förväntat, men det kommer bli skitbra nu när vi vet!
 
 
Habo kyrka kom vi inte in i, men bara utsidan av denna "träkatedral" är väl värd ett besök. När vi kommer dit i sommar kommer vi definitivt in i den!
 
 
Hooks herrgård, naturskönt och med gott rykte. Blir toppen.
 
 
Framåt kvällen anlände vi Jönköping och checkade in på Grand Hotel. Utsikt över Vättern och det blir nog inte mindre perfekt till sommaren!
 
 Jag blev lite ställd när jag såg "Hönstavlan" i Grand Hotells entré... den appelerade i mig talesättet att "kärringar är som kacklande höns"... men det verkar inte vara så illa om man läser på Wikipedia. Olika saker betyder olika i olika tider och detta säger väl mer om herr Tessin och hans fäbless för vackra hovdamer?
 
Efter en god Bookmaker toast på Pitchers väntade en god natt i en himmelsk säng. Pigga gav vi oss av på dag två i vår rek-resa. Dagen bjöd på Franssons polkagrisar i Gränna, Grännagården och Ellen Keys Strand där vi provgick den branta sluttningen, som det varnas för på hemsidan, i snöslask.
 
 
Vi valde att hoppa över Vadstena för de begivenheter som vi tänker oss där i sommar är både jag och kollegan tämligen säkra på. Efter att ha kollat trösklar, hiss och bussparkering på Statt i Motala åt vi lunch på Ubbes café åkte vi till Hejdenstams Övralid, Medevi Brunn och tittade till Rejmyre glasbruk som stod där det skulle!
 
 
Sen styrde vi kosan hemåt och det tog ett par timmar. Jag släppte av kollegan vid Strängnäs resecentrum, åkte hem och tog ut hundarna en sväng, åkte in till Strängnäs igen och två timmar i knyppelkursen gick så fort så fort. Tre helt nybörjare och en som jobbat på en termin, vet ni, det är så roligt så OJ! OJ! OJ! När jag kom in i salen (jag hade låtit en av de "äldre" eleverna som varit med från början handha nyckeln eftersom jag visste att jag skulle bli sen) och salen var näst intill full... det är ren glädje! Två "gamlingar", tre "fräschingar", en "halvgammal" och två frånvarande... vi är faktiskt ett riktigt gäng nu! Kommer alla så är salen full till sista plats! Efter kursen åkte jag hem och tog ut hundarna och åkte sen upp till lyan, gick en längre sväng med hundarna och tänkte sen lägga mig men var förstås för mycket uppe i varv. Kunde inte somna, sov sen väldig djupt och vaknade ovilligt till väckarklockan.
 
Dagen har ändå blivit riktigt bra, trots svullna ögon och fullt huvud. Det kom en del folk till mottagningen och jag hade en del att röja på skrivbordet samt telefonlappar efter flera dagars frånvaro (konferens och rek-resa), men jag hann det jag skulle då eftermiddagsmötet var inställt. Kvällen spenderas i lugn och ro i lyan... och även om de senaste veckorna varit oerhört roliga så ser jag fram mot en lugn andra hälft av veckan! Och kommer jag få veta vem den raring är som ställt in blommor på mitt rum?
 
 
 
Tack och hej, leverpastej!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0