Hud som doftar barndom 🧜🏼‍♀️

Bamse och Rambo ligger små två urvridna trasor, en i soffan och en framför ytterdörren. De har haft en tuff helg med valpen Molly.
 
Två arbetsdagar och en härlig helg sen senast jag skrev. Det är lugnt på jobbet, ingen stress, men hela tiden något att göra. Perfekt. Leveranser, besök, telefon, ärenden, sommarcafe i Prästgården, introduktion på min nya jobbdator... I fredags åkte jag från jobbet vid tre, Janne kom och hämtade mig med husbilen så åkte vi upp till Roslagen.
 
 
Farfar ägde en stor tomt i Roslagen som vid hans död 1985 styckades i fyra delar till hans barn. Idag ser ägandeförhållandena lite annorlunda ut. Två av syskonen har inte sina fjärdedelar kvar. Mina föräldrar köpte en fasters fjärdedel och gav bort sin fjärddel till oss barn och jag har i min tur sålt min del till mina syskon.  En faster sålde sin del till syskonbarn, så nu bor mina föräldrar där permanent, en faster kommer upp på somrarna och hennes barn delar på ett annat hus, mina syskon äger det fjärde. Jag tillbringade alla min barndoms somrar därute, långt upp i tonåren och så småningom även flera somrar i vuxen ålder med mina barn, ända till jag sålde min del 2008.
 
 
I helgen har vi bott i husbilen bredvid kusinernas hus där min kusin från Florida spenderat några veckor. Vi har kastat pil, ätit gott, badat och pratat långt in på nätterna. Igårkväll började vi prata om livet efter detta, om andar och energier... ända tills det strax efter midnatt började knaka i den svarta skogen bakom oss, då tyckte vi att det var dax att låsa in oss. Det finns gott om älg och rådjur därute som ”spökar” på nätterna.
 
Imorse öppnade Janne fönstret i ”sängen” och så låg vi där och tittade på blixtrarna och regnet på första parkett. En känsla jag sent kommer att glömma.
 
Idag spenderade vi en god stund vid vattnet. Antagligen pga regnet var vi ensamma på ”stenen”. Min faster hade köpt en boll med snöre till sin hund Molly och den tyckte Rambo var så rolig. Badkrukan Rambo gick efter en stund självmant i vattnet och hämtade den, om och om igen!!
 
 
Han tilloch med tog sig ner på det brantare stället, simmade och doppade huvet för att få tag i bollsnöret så han fick ett par rejäla kallsupar! Han som alltid flytt när han förstått att det vankas bad! Det ska till en gul gummiboll i snöre för att utverka små under 😂
 
 
Det kändes inte så roligt att behöva åka hem till vardagen igen. Janne släppte av mig och djuren i lyan för att själv åka hem till med husbilen... och här sitter jag och vill inte duscha riktigt än. Huden doftar som den gjorde när jag var barn och hade spenderat dagarna i havet...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0