Hud som doftar barndom đŸ§œđŸŒâ€â™€ïž

Bamse och Rambo ligger smÄ tvÄ urvridna trasor, en i soffan och en framför ytterdörren. De har haft en tuff helg med valpen Molly.
 
TvÄ arbetsdagar och en hÀrlig helg sen senast jag skrev. Det Àr lugnt pÄ jobbet, ingen stress, men hela tiden nÄgot att göra. Perfekt. Leveranser, besök, telefon, Àrenden, sommarcafe i PrÀstgÄrden, introduktion pÄ min nya jobbdator... I fredags Äkte jag frÄn jobbet vid tre, Janne kom och hÀmtade mig med husbilen sÄ Äkte vi upp till Roslagen.
 
 
Farfar Àgde en stor tomt i Roslagen som vid hans död 1985 styckades i fyra delar till hans barn. Idag ser ÀgandeförhÄllandena lite annorlunda ut. TvÄ av syskonen har inte sina fjÀrdedelar kvar. Mina förÀldrar köpte en fasters fjÀrdedel och gav bort sin fjÀrddel till oss barn och jag har i min tur sÄlt min del till mina syskon.  En faster sÄlde sin del till syskonbarn, sÄ nu bor mina förÀldrar dÀr permanent, en faster kommer upp pÄ somrarna och hennes barn delar pÄ ett annat hus, mina syskon Àger det fjÀrde. Jag tillbringade alla min barndoms somrar dÀrute, lÄngt upp i tonÄren och sÄ smÄningom Àven flera somrar i vuxen Älder med mina barn, Ànda till jag sÄlde min del 2008.
 
 
I helgen har vi bott i husbilen bredvid kusinernas hus dĂ€r min kusin frĂ„n Florida spenderat nĂ„gra veckor. Vi har kastat pil, Ă€tit gott, badat och pratat lĂ„ngt in pĂ„ nĂ€tterna. IgĂ„rkvĂ€ll började vi prata om livet efter detta, om andar och energier... Ă€nda tills det strax efter midnatt började knaka i den svarta skogen bakom oss, dĂ„ tyckte vi att det var dax att lĂ„sa in oss. Det finns gott om Ă€lg och rĂ„djur dĂ€rute som ”spökar” pĂ„ nĂ€tterna.
 
Imorse öppnade Janne fönstret i ”sĂ€ngen” och sĂ„ lĂ„g vi dĂ€r och tittade pĂ„ blixtrarna och regnet pĂ„ första parkett. En kĂ€nsla jag sent kommer att glömma.
 
Idag spenderade vi en god stund vid vattnet. Antagligen pga regnet var vi ensamma pĂ„ ”stenen”. Min faster hade köpt en boll med snöre till sin hund Molly och den tyckte Rambo var sĂ„ rolig. Badkrukan Rambo gick efter en stund sjĂ€lvmant i vattnet och hĂ€mtade den, om och om igen!!
 
 
Han tilloch med tog sig ner pĂ„ det brantare stĂ€llet, simmade och doppade huvet för att fĂ„ tag i bollsnöret sĂ„ han fick ett par rejĂ€la kallsupar! Han som alltid flytt nĂ€r han förstĂ„tt att det vankas bad! Det ska till en gul gummiboll i snöre för att utverka smÄ under 😂
 
 
Det kÀndes inte sÄ roligt att behöva Äka hem till vardagen igen. Janne slÀppte av mig och djuren i lyan för att sjÀlv Äka hem till med husbilen... och hÀr sitter jag och vill inte duscha riktigt Àn. Huden doftar som den gjorde nÀr jag var barn och hade spenderat dagarna i havet...

Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0