I Guds tystnad fĂ„r jag vara đŸŽ¶

ordlös, stilla, utan krav.
Klara rymder, öppna dagar:
hÀr en stund vid nÄdens hav.

I Guds kÀrlek vill jag vila,
vet mig önskad, Àlskad, sedd.
Övar mig i barnets tillit,
prövar höjd och djup och bredd.

I Guds Ande kan jag andas:
bön ger liv ur död som svar.
Ögonblickets nĂ€rhet rymmer
allt som blir och Àr och var.

Vid Guds hjÀrta Àr jag buren,
innesluten i hans famn.
Medan hemligheten djupnar
viskar Fadern ömt mitt namn. [psalm 522]
 
 
Har kÀnt en sÄn oÀndlig sorg idag. Tuffa samtal pÄ mottagningen och i telefonen. Oftast har jag inga problem med att gÄ igenom Àrendena sakligt och metodiskt, gÄ in med den hjÀlp jag kan ge pÄ de stÀllen dÀr det Àr relevant... men idag kom kÀnslorna ifatt. Livet Àr orÀttvist. Somliga glider pÄ en rÀkmacka och andra fÄr ta ofattbart mycket skit. Somliga sÀger tack och somliga att de ska ha mer. Sen mÄste jag ta initiativet att strukturera upp ett par saker, men det fÄr vÀnta lite. Nu har vi en resa framför oss och jag behöver fokusera pÄ den. Jag Àr trött Ànda in i sjÀlen.
 
Avskedet frĂ„n stressterapeuten igĂ„r var smĂ€rtfritt. Visst har hon varit bra, men inte det jag behövt. Lika lite som den fysioterapeut som fick mig att raskt fĂ„ fram och tillbaka i en korridor i en kvart och sen kliva upp och ner pĂ„ en brĂ€da. För mig Ă€r det inte sjukgymnastik, det Ă€r pinsamt!! Det jag tar med mig frĂ„n denna omgĂ„ng Ă€r ”planera tiden” och ”kortisol - stresshormonet - orsakar bukfetma”.
 
Att dÀrefter fÄ vara knyppelfröken och lotsa mina fina elever genom trÄdtrassel och felsatta nÄlar Àr ett sant nöje! IgÄrkvÀll hade de dessutom köpt fyra fina blommor och planterat i en kruka som kommer glÀdja mig hela sommaren minst! Troligtvis lÄngt in pÄ hösten. Och efter sju varma kramar gick jag bekrÀftad dÀrifrÄn. Vi ses igen i september!
 
Murgröna, kÀrlekspelargon, fuchsia och lobelia
 
Mottagningen i förmiddags gick i ett, sen tog jag itu med efterarbetet, dÀrefter mÀssa och tvÄ möten, Ànnu lite admin innan jag vid femsnÄret Äkte ner till centrum och köpte SL-kort till en konfident, lunchmiddag Ät mig (nÄn lunch hanns inte med idag) och till sist Äkte jag förbi Majblomman med en ansökan sÄ den hinns med inför sommaren.
 
Slurp sa det, sen bildades ett hjĂ€rta i sĂ„sen ❀
 
IkvĂ€ll har jag bara suttit i soffan i lyans vardagsrum, lyssnat pĂ„ ”ortens” alla ljud som sipprar in genom en öppen balkongdörr - barnskratt, mullrande mc, sirener, hundskall osv -  och lĂ„tit tankarna gĂ„. NĂ€sta vecka har jag beslut att fatta!

Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0