Satans helvetes djävla cyklist

Du ska ha ett par saker klart för dig! Trafikregler och hänsyn gäller dig oxå! Din cykel ska enligt lag ha både fungerande lyse och RINGKLOCKA. Ringklockan är ingen prydnad utan ska ANVÄNDAS! Cyklar du på en gångväg så är den inte din privata. Där vistas gående människor, barn, hundar, katter och annat som är levande och rör sig. Cyklar du på en raksträcka med god sikt, go ahead och cykla som en galning, men du ser inte bakom kurvor eller trädstammar. Ser du en människa som går åt samma håll som du cyklar ska du använda ringklockan! Jag har hitintills inte träffat någon med ögon i nacken, inte heller gående personer med backspeglar, men det ska gudarna veta att det behövs när cykelidioterna hittar ut på våren.
 
På vägen mellan Rågsved och Ormkärr mötte jag två cyklar och blev omkörd av åtta. EN använde ringklocka! Jag har mina två hundar i koppel och denna årstid får de aldrig löpa linan ut (5m). Om de går 1,5 meter framför mig och du ljudlöst cyklar ifatt mig har jag ingen chans att hålla in dem. Det är inte utan anledning som båda två gör utfall så snart de ser en cykel, olyckan har varit så nära så många gånger. Mitt huvud går som en propeller för att försöka upptäcka den cyklande döden i tid. Idag var Rambo centimetrar från att bli överkörd när jag skulle plocka upp efter honom. När min uppmärksamhet ägnades åt korven i två sekunder kommer en kärring i hög fart runt en buske och jag hade ingen chans att få in hundarna i tid, de hade änglavakt. Mitt vrålande "SATAN" ignorerades fullständigt! Hade jag återfått sinnesnärvaron i tid hade hag slängt skitkorven på dig, din fan, men du cyklade ju alldeles för fort, annars hade situationen aldrig uppstått!
 
När du cyklat över min hund på riktigt ska du vara glad om bara ditt näsben är krossat! Jag tar gärna fighten i domstol och accepterar gladeligen en påföljd sen för få en prejudicerande dom för hur alla dessa ljudlösa idioter som hänsynslöst riskerar småbarns och hundars liv ska hanteras. Och för vad? Det är ingen rättighet att bete sig som en idiot!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0