En inte sĂ„ Stilla Dag đŸ”„

Jag luktar fortfarande brandrök! Ibland fÄr man sig en tankestÀllare över bÄde det ena och det andra, tex hur fort ett rum kan rökfyllas! Vi trÀffades i PrÀstgÄrden kl 9.00 imorse för att stÀmma av inför Stilla Dag. Under en superhÀftig fjÀderprydd lampa stod tre ljus som jag omgÄende sa att de inte fick stÄ dÀr för brandrisken. Vi bytte plats Ä dem och fruktskÄlen som stod pÄ ett bord vid fönstret. Sen gick vi över till kyrkan dÀr vi körde igÄng med avprickning, musik och presentation. 
 
 
NÀr meditationen började gick jag över till PrÀstgÄrden för att smÄfixa med det sista innan deltagarna kom dit. Bland annat skulle brasorna tÀndas och det var vÀl tur att jag började med det i tid. Kakelugnen i nedervÄningen tog sig fint.... men frÄn öppna spisen i övervÄningen började rök vÀlla ut i rummet och strax tjöt brandlarmet! Anledningen till all rök kan bara vara ett - spjÀllet var stÀngt. Jag hade öppnat spjÀllet, sÄ felet berodde antingen pÄ att spjÀllet inte funkar eller att det jag trodde var spjÀllet inte var spjÀllet, men det fanns inga andra alternativ till spjÀllöppnare... 
 
 
Efter 10-15 minuter fick jag och husmor av larmet och kunde konstatera tvÄ saker. Larmet lÄter förskrÀckligt men Àr förvÄnansvÀrt nog inte kopplat till brandkÄren, vilket denna dag var tur i oturen eftersom det inte brann och vi slipper betala en onödig utryckning.. Journumret till fastighetsskötaren gÄr till en herre som inte ville vÀnda bilen för han skulle handla till sina gÀster som skulle komma klockan 12. Han kunde eventuellt komma senare. Han uppmanar mig att trycka pÄ knappar dÀr det ska stÄ saker som inte stÄr och att jag ska öppna en lucka som inte Àr en lucka och skulle jag fortsÀtta slita i den hade vÀl hela larmapparaten gÄtt i bitar. Jag fÄr av larmet nÄgra minuter innan de första deltagarna kommer, svetten rinner och det luktar brandrök i hela övervÄningen, trots öppna fönster. 
 
 
Det blev inga sprakande brasor! Vi satte in ljus i spisarna istÀllet. Jag tvÀttade sotiga hÀnder och svettigt fejs, sen flöt dagen pÄ i lugn och ro. Deltagarna mÄlade, sov, lÀste, Ät goda vegetariska soppor och sÄg ut att mÄ gott. NÄgra fick massage och ett par valde att ha samtal med mig.
 
 
NÀr dagen nÀrmade dig sitt slut plockade nÄgra av oss undan i PrÀstgÄrden medan ett par hade avslutning i kyrkan. Slutet gott, allting gott!
 
IkvÀll har jag jobbat lite med en artikel och broderat till Morden i Midsomer. Imorgon vankas nya Àventyr!
 
Godnatt vĂ€rlden 🌍
 

Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0