En oförklarlig doft 🌾

Kopterna har en fantastisk syn pÄ mirakel, i allafall enligt min knappa erfarenhet av kopter. NÀr jag var pÄ rundresa i Egypten 2008 med ett gÀng diakoner och besökte koptiska kyrkor, kloster, barnhem, sjukhus mm fick vi oss flera mirakelberÀttelser till livs. En berÀttelse tÀnker jag pÄ lite oftare Àn andra. Det var en berÀttelse om en kvinna som fick bo över i biskopslÀgenheten i Kairo dÄ hon skulle operera en bröstcancer och bodde lÄngt frÄn sjukhuset. Kortversionen Àr att jungfru Maria med milda hÀnder tog bort knölen pÄ natten och inget fanns kvar av cancern nÀr hon kom till sjukhuset dagen efter. En fantastisk berÀttelse som var sÄ sjÀlvklar dÀr, Gud jobbar sÄ, inga konstigheter, bara Ànnu ett otroligt och fantastisk mirakel bland flera. Det som fastnade hos mig var att dÄ man kÀnner en ljuv oförklarlig vÀldoft, dÄ Àr jungfru Maria helt nÀra och skyddar dig...
 
 
I ett par dagar har jag kÀnt en oförklarlig vÀldoft hÀr hemma... berÀttelsen om jungfru Marias vÀldoft har kommit för mig om och om igen. Kan det vara sÄ att jungfru Maria Àr hÀr? ...men jag har nog mer tyckt att doften minner mig mer om död och begravning. Jahaja, Àr det min egen död jag gÄr runt och förutspÄr?
 
SÄ illa var det inte, inte den hÀr gÄngen iallafall.. Förklaringen lÄg gömd i all brÄte hÀrhemma, jag  hittade en balkonglÄda med nejlikor! Janne hÄller pÄ att bygga om sovrummet och vi har nerplockade garderober, sÀngstomme och annat jox i drivor i vardagsrummet. DÀrnÄnstans hade maken stÀllt in blomlÄdan med vÄra fina buskiga nejlikor som blommat sÄ vackert hela sommaren för att skydda dem frÄn frosten. 
 
 
Nu har jag rensat balkonglÄdan frÄn död och stÀllt den i fönstret med de blommande nejlikorna. NÄn gÄng fick jag förklaringen att nejlikan blivit förknippad med begravning dÄ den Àven förr i tiden bÄde var lÀtt att fÄ tag i samt vÀldigt tÄlig,.. och blommor vill vi ju ha pÄ begravning! De döljer eventuell lukt, lovar liv och Àr vackra att vila ögonen pÄ.
 
Nu ÄtergÄr jag till min vilande tillvaro under en filt i soffan i hopp om att snart fÄ ÄteruppstÄ till en okej vardag...

Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0