Hypothyreos 🩋

Jag Àr övervÀldigad av den support jag fÄtt frÄn er lÀsare.
 
🙏🙏🙏 Tack 🙏🙏🙏
 
Jag blev uppringd av en knyppelkompis som tillochmed googlat pÄ mina symptom och ringde upp mig med lite tips. Jag Àr rörd! Det gjorde att jag oxÄ satte mig att googla och hittade massor av matnyttigheter. 
 
Jag fick min diagnos 2005. Troligtvis har jag haft hypothyreos sen 2000 nÀr jag okontrollerat började gÄ upp i vikt. 
 
Bilderna Àr tagna pÄ samma stÀlle i Tallin med tre Ärs mellanrum, 2000 och 2003. Skillnaden Àr tre Är och ca 35 kilo. VÀrre skulle det bli...
 
Jag skrev mycket om min sjukdom i början av mitt bloggskrivande dÄ jag oxÄ var sjukskriven nÄgra Är. Att googla idag ger mycket mer info nu Àn det gjorde dÄ, för snart 10 Är sen. Forskningen gÄr framÄt, och Àven om mitt fysiska jag fortfarande mellan varven blir synat uppifrÄn och ner med olika mÄtt av förakt sÄ Àr lÀget ÀndÄ bÀttre idag Àn förr. Folk blir ofta förvÄnade nÀr jag berÀttar att jag förr sprang olika lopp och Àlskade att Äka skidor utför innan jag blev sjuk. Tjocka mÀnniskor betraktas ofta som bÄde lata och dumma.
 
 
Äventyrslystnaden har jag kvar, men alla fysiska funktionsförluster har det tagit Ă„ratal att bearbeta. Jag har fortfarande svĂ„rt att förlika mig med min spegelbild för den speglar verkligen inte mitt inre, den speglar nĂ„t jag har svĂ„rt att acceptera! Det gick för fort pĂ„ nĂ„t sĂ€tt. Jag skulle inte fĂ„ alla dessa krĂ€mpor sĂ„ ung och pĂ„ sĂ„ kort tid! FrĂ„n aktiv och livsglad 35-Ă„ring till funktionsnedsatt och besviken 40-Ă„ring. Idag en hyfsat livs-vis 50+are som har vett att uppskatta Ă€ven mycket smĂ„ ting i tillvaron.
 
 
NÄ, nu Àr jag inte den som hÀnger lÀpp och sÀtter livet pÄ vÀnt, jag hittar nya intressen och jag har fÄtt andra glÀdjeÀmnen som kroppskrÀllet klarar av.
 
PĂ„ sistone har det nog blivit lite för mycket av allt möjligt, men ikvĂ€ll nĂ€r jag suttit och googlat, inspirerad av min fina knyppelvĂ€n, sĂ„ hittar jag mĂ„nga av svaren i min hypothyreos. Svullna ögon, grus i ögonen, svullna fotleder, trötthet, hĂ„glöshet, förhĂ„rdnad hud och andra hudproblem, andfĂ„ddhet,  frusenhet, deppighet... allt finns ju dĂ€r i hypothyreosen! Men oxĂ„ massor av goda rĂ„d vad man kan göra för att lindra! Det har hĂ€nt jĂ€ttemycket sen jag fick min diagnos och jag mĂ€rker att jag rent instinktivt försöker ge kroppen det den behöver till exempel Zink, D-vitamin och vila. Binjurarna har antagligen fĂ„tt ta en del stryk under denna höst och binjurarna Ă€r mycket viktiga för sköldkörteln.. Vi fĂ„r se vad lĂ€karbesöket pĂ„ torsdag ger, jag tror det blir ”banta” som rekommenderas som vanligt, men fĂ„r jag bara en provtagning pĂ„ viktiga vĂ€rden sĂ„ Ă€r jag nöjd. Resten fĂ„r jag försöka fixa sjĂ€lv 😘
 
Tack alla snĂ€lla fina mĂ€nniskor dĂ€rute 💕
 

Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0