Hypothyreos 🦋

Jag är överväldigad av den support jag fått från er läsare.
 
🙏🙏🙏 Tack 🙏🙏🙏
 
Jag blev uppringd av en knyppelkompis som tillochmed googlat på mina symptom och ringde upp mig med lite tips. Jag är rörd! Det gjorde att jag oxå satte mig att googla och hittade massor av matnyttigheter. 
 
Jag fick min diagnos 2005. Troligtvis har jag haft hypothyreos sen 2000 när jag okontrollerat började gå upp i vikt. 
 
Bilderna är tagna på samma ställe i Tallin med tre års mellanrum, 2000 och 2003. Skillnaden är tre år och ca 35 kilo. Värre skulle det bli...
 
Jag skrev mycket om min sjukdom i början av mitt bloggskrivande då jag oxå var sjukskriven några år. Att googla idag ger mycket mer info nu än det gjorde då, för snart 10 år sen. Forskningen går framåt, och även om mitt fysiska jag fortfarande mellan varven blir synat uppifrån och ner med olika mått av förakt så är läget ändå bättre idag än förr. Folk blir ofta förvånade när jag berättar att jag förr sprang olika lopp och älskade att åka skidor utför innan jag blev sjuk. Tjocka människor betraktas ofta som både lata och dumma.
 
 
Äventyrslystnaden har jag kvar, men alla fysiska funktionsförluster har det tagit åratal att bearbeta. Jag har fortfarande svårt att förlika mig med min spegelbild för den speglar verkligen inte mitt inre, den speglar nåt jag har svårt att acceptera! Det gick för fort på nåt sätt. Jag skulle inte få alla dessa krämpor så ung och på så kort tid! Från aktiv och livsglad 35-åring till funktionsnedsatt och besviken 40-åring. Idag en hyfsat livs-vis 50+are som har vett att uppskatta även mycket små ting i tillvaron.
 
 
Nå, nu är jag inte den som hänger läpp och sätter livet på vänt, jag hittar nya intressen och jag har fått andra glädjeämnen som kroppskrället klarar av.
 
På sistone har det nog blivit lite för mycket av allt möjligt, men ikväll när jag suttit och googlat, inspirerad av min fina knyppelvän, så hittar jag många av svaren i min hypothyreos. Svullna ögon, grus i ögonen, svullna fotleder, trötthet, håglöshet, förhårdnad hud och andra hudproblem, andfåddhet,  frusenhet, deppighet... allt finns ju där i hypothyreosen! Men oxå massor av goda råd vad man kan göra för att lindra! Det har hänt jättemycket sen jag fick min diagnos och jag märker att jag rent instinktivt försöker ge kroppen det den behöver till exempel Zink, D-vitamin och vila. Binjurarna har antagligen fått ta en del stryk under denna höst och binjurarna är mycket viktiga för sköldkörteln.. Vi får se vad läkarbesöket på torsdag ger, jag tror det blir ”banta” som rekommenderas som vanligt, men får jag bara en provtagning på viktiga värden så är jag nöjd. Resten får jag försöka fixa själv 😘
 
Tack alla snälla fina människor därute 💕
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0