Plötsligt händer det 😃

Tog en lugn morgon och åkte upp till Storstan till 12.00. När jag packat in grejerna i lyan åkte jag på handledning. När jag passerade Riddarholmskyrkan kom två tjejer ut... och jag var inte sen att testa om dörren var olåst... och det var den! Det pågick en guidning för barn och det kostade en slant, men utan guidning kostade inträdet bara 50kr. Jag tittade på klockan. 30 minuter, jag hinner! 
 
 
Riddarholmskyrkan har anor från 1200-talet då Gråbröderna la grunden för kyrkan till Fransiskus ära. Denna kyrka är ingen församlingskyrka utan en familjekyrka för kungar och adliga, så den är sällan öppen. Jag har varit inne i kyrkan för ca 15 år sen när jag sjöng i Vantörs kammarkör. Kammarkören brukade sjunga för en tempelriddarorden, minns inte vilken, i juni varje år. Minns känslan av lite creepy mäktighet när männen svepte runt i sina svarta mantlar med kors på, och så kammarkören i vinröda kåpor....som nåt taget ur en annan tid. Kyrkan var mindre invändigt än jag mindes. Den är ju rätt pampig där den står.
 
 
Efter handledningen åkte jag till jobbet. Fyra timmars öppen kyrka inför allhelgonahelgen. Älskar att jobba denna helg. Idag var det lugnt, ett 70-tal besökare på fyra timmar, imorgon kommer det bli annat!
 
 
Nu sitter jag ensam i lyan. Tänker plocka fram broderiet 😃

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0