En doft av fisk och disk...

... kan få summera en bra dag. Lagom ös från bittida till sent. 
 
Frukost med härliga kollegor och mottagning med lagom flyt, både besök och telefon. På lunchen fick några av oss följa en balalajkas öde. En av våra mer eller mindre regelbundna besökare hade med sig en balalajka i sin packning. Jag blev lite glad och tänkte att vi kanske kan få hen att spela lite för oss när vi börjar med frukost en dag i veckan i Prästgården...? Men så vandrade hen förbi utanför personalköket där bl.a jag satt och åt lunch, så stannade hen vid en papperskorg där hen omsorgsfullt placerade balalajkan ovanpå papperskorgen. Där rök den chansen till musikalisk frukostunderhållning... Precis när jag skulle avsluta min lunchrast kom en skolklass, runt åk 6 kanske. En kille tog överlycklig hand om balalajkan! En liten solskensbetraktelse från ett lunchrumsfönster en tisdag i september.
 
 
Efter lunch ett möte som jag fick smita ifrån för jag hade bokat in ett besök av rent slarv på personalmötestiden, sommarrytmen har väl inte helt och hållet gått ur än.
 
Dagen avslutades med en härlig återträff med Vättern-runt-deltagarna från Kulturresan i maj. Bilderna från resan rullade på skärmen medan vi åt en fantastisk trerätters som husmor gjort. Stekt bröd med basilika och tomatröra, sambalmarinerad ugnslax och äppelkaka med vaniljsås. Jag kommer inte behöva äta på en vecka, känns det som!
 
 
Sen då, vadå fisk och disk? Jo, jag hör ju inte  till den smidigare sorten så när jag skulle hjälpa till med disken så händer följande... inte en utan flera gånger. När jag ska skölja disken med den där sprutmojöngen så stänker jag med sköljvattnet både fisk och basilikasåsrester över både mig och golv. Himla svår grej att manövrera, det där. 
 
Men nu ligger jag nyduschad och väldoftande och inväntar John Blund, så godnatt världen 🌍

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0