Just another manic monday đŸŽ”đŸŽ¶

... sjöng Bangles pĂ„ 80-talet. Imorse gjorde jag en lĂ„Ă„Ă„ng lista pĂ„ allt som skulle hinnas med, det blev mĂ„nga punkter. Det mesta var jobbrelaterat, typ ring konfident A och boka ny tid, ring myndighet B och kolla upp hur det blev med C, mailen!, upprĂ€tta anmĂ€lningslista osv. Det som tog avsevĂ€rt lĂ€ngst tid var att ladda ner bilderna frĂ„n församlingsresa ”VĂ€ttern runt” i maj.
 
 
Jag tyckte jag var smart nÀr jag köpte mer lagringsutrymme till min telefon pÄ iCloud i vÄras. Det jag inte hade en aning om var att nÀr bilderna sparas i molnet kan jag inte lÀngre ladda ner dem frÄn telefonen till datorn. Om jag inte fÄr ner bilderna pÄ datorn kan jag inte ladda över dem pÄ en sticka. Utan bilder pÄ sticka blir det knöligt att visa bilderna  pÄ ÄtertrÀffen imorgon. En duktigt datamÀnniska skulle sÀkert sÀga: gör si och sÄ, superlÀtt! Men jag Àr snart jÀmngammal med dinosaurierna sÄ jag gjorde pÄ mitt sÀtt... jag gjorde ett album pÄ Facebook med sekretessinstÀllning sÄ bara jag kunde se bilderna. Sen laddade jag ner bilderna frÄn telefonen dit och det kunde man göra med 40 i taget... Sen sparade jag bilderna pÄ datorn en och en medan jag numrerade dem och la i en mapp pÄ datorn. SEN sparade jag rubbet pÄ stickan och kunde radera albumet pÄ Facebook. Easy peasy... not, men jobbet blev gjort. Och ja, jag HAR bett om hjÀlp att lÀra mig mer om iCloud men har bara fÄtt mysko blickar till svar, sÄ nu blev det pÄ mitt sÀtt! Hoppas bara att allt funkar imorgon!
 
 
NÀr arbetsdagen var slut panerade jag flÀskfilé i panko och gjorde svampsÄs pÄ fjolÄrets kantareller. Potatisklyftorna jag hittade i frysen blev inte bra. Sen bar det av mot terminens första knyppling. Och min nionde termin och mitt femte Är som kursledare! Time flies!
 
Nu Àr jag i lyan. Fyra dar kvar till nÀsta helg...

Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0