Sådärja!

Gårdagen blev en riktig långkörare! Gick upp nästan en timme tidigare än jag brukar och var tillbaka i lyan strax efter åtta efter morgonpormenad och dagislämning. Plockade bort alla lösa småplugg i bokhyllorna och skruvade loss fästen från väggarna. Ganska precis halv nio kom flyttgubbarna och bar ut alla kartonger och bokhyllor. Lägenheten blev jäääättestor, känns det som. Nu ska det bli kul att göra iordning rum efter rum.
 
 
Åkte förbi Prästgården för att lämna lånad skruvmejsel och silvertejp. Gick upp och kikade i biblioteket.... och det kommer bli jättesnyggt! Bokhyllorna passade jättebra och när böckerna är på plats kommer de göra sig mycket bättre än hemma i lyan. Jag tror morbror skulle gilla arrangemanget lika mycket som jag gör, och så kommer böckerna så många fler till del!
 
Tog en kaffe med en kollega på jobbet och gick sen ner till centrum och åt lunch. Därefter mötte vi upp kyrkgruppen vid tåget och tog oss till Hammarby Sjöstadskapell. Ett kyrkorum kan verkligen se ut hur som helst. Detta låg högst upp i ett hus som såg ut som en glaskub, typ, och klockstapeln i en inglasad pelare. Enkelt, avskalat och med Hammarbybacken som "altartavla". Kapellet har funnits där i 15 år nu. Hur kan man inte bli fascinerad av kyrkorum? 
 
 
Gick bara in och lämnade ett kvitto när jag kom tillbaka till jobbet. Åkte och köpte mjölk, hämtade hundarna och åkte upp till lyan. Jens och Sandra var där så jag umgicks en stund med dem innan det var dags att åka hem. Kom hem typ åtta nånting. Galet trött. Hundarna och jag åt sen middag, sen somnade jag i soffan efter kvällspromenaden. Släpade mig i säng halv tre. Så skönt att veta att ingen väckarklocka ringer på morgonen!
 
Idag har bara tagit det lugnt. Har egentligen bara tvättat sängkläder, handdukar och småmattor från lyan, gått hundpromenader och diskat. Pratat lite i telefon med mamma och Janne oxå. Pappa mår inte så bra, men Janne och Bekki har det supermysigt på Samos. De har hyrt bil och åkt runt lite, men mest njutit av sol och bad och god mat.
 
Rambo är en härligt morgontrött kille!
 
Janne och jag köpte en deppig liten växt som skulle föreställla en Änglatrumpet för någon månad sen och nästan så fort vi fått hem den och vattnat den kom det knoppar. De första ramlade av men nu blommar en jättetrumpet! Och det ser ut som det kan bli några till. Vilken häftig blomma det är! Jag tog in den i paviljongen igårkväll i regnet och blåsten och det var nog klokt. Idag hade väl varenda knopp blåst av om den fått stå kvar.
 
 
Håhåjaja, ska slappa lite till... imorgon bär det av till Kallhäll och höstens första Knyppelpinnemöte!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0