Hemma 💕

Det Ă€r ju rĂ€tt bra nĂ€r "sista kvĂ€llen med gĂ€nget" inte blir alltför bra och man fĂ„r lĂ€ngta hem ordentligt. Förutom den streckritande kirurgen och syrran pĂ„ sista nattpasset har alla varit underbara. Min rumskompis Liten Karin och jag har haft jĂ€ttetrevligt ihop. NĂ„, inget fel pĂ„ syrran pĂ„ sista nattpasset heller egentligen, utan det handlade nog mer om min egen irritation att inte kunna somna. Jag ringde pĂ„ klockan en stund efter nio och bad om halsbrĂ€nne- och insomningstablett. De var mitt i överlĂ€mningen till nattpersonalen men jag sa att jag kunde vĂ€nta. Tjugo i tio kom en ssk och en uska och presenterade sig och ssk skulle komma in efter hĂ€lsningsrundan, men inte med en insomningstablett utan jag behövde nog en morfintablett, trodde ssk. Dessutom började hon prata om att jag skulle ut och röra pĂ„ mig för att gaserna skulle ut den naturliga vĂ€gen blablabla. Jag orkade inte svara, jag hade ju inte ens andats ordet smĂ€rta... och jag hade gĂ„tt avdelningen runt Ă„tskilliga gĂ„nger under dagen och jag vet att gaser gör ont och att man bĂ€st gĂ„r bort dom och jag pallar inte den typen av förelĂ€sningar halv tio pĂ„ kvĂ€llen av mĂ€nniskor som inte vet vad jag gjort hela dagen nĂ€r jag försökt följa alla instruktioner till punkt och pricka och tillochmed fĂ„tt "beröm" av dag- och kvĂ€llspersonalen för att jag Ă€r sĂ„ duktig och nu Ă€r jag bara trött och vill sova... Halv elva gick jag ut i korridoren och började vanka för dĂ„ började det göra ont oxĂ„, precis det jag velat undvika genom att fĂ„ somna. En uska ursĂ€ktade ssk att hon mĂ„stat ta hand om nĂ„n som blivit jĂ€ttesjuk, och det ska sjĂ€lvklart vara prio1. Samtidigt kom ssk springande och ursĂ€ktade sig, jag fick Ă€ntligen min Novalucol och oxynorm. Inte somnade jag pĂ„ det... En timme senare kom hon insmygande för att se om jag sov, nej det gjorde jag inte, dĂ„ fick jag Ă€ntligen min insomningstablett fast det vid det laget började kĂ€nnas fullstĂ€ndigt onödigt, tre timmar hade gĂ„tt och klockan var ju midnatt 🙄
 
NÄ, jag somnade in pÄ min tablett men vÀcktes förstÄs en stund efter fem för blodtryckskoll och temp. Somnade om efter en stund och sen jagades vi ur sÀngarna vid halv Ätta. Efter frukost var det bara att invÀnta ronderingarna, hemgÄngsinstruktionerna och efter lunch hÀmtade jag ut smÀrtmedicin och blev upphÀmtad av maken. 
 
Snöfallet sÄg vackert ut frÄn fönstret om man inte tittade ner mot vÀgen, dÄ sÄg man hur blaskigt det var..
 
Jag hade fĂ„tt en paketavisering pĂ„ sjukhuset som vi Ă„kte via StrĂ€ngnĂ€s och plockade upp. ÖrhĂ€ngen frĂ„n Cissi och Selma.
 
 
Vi gick en svÀng pÄ Röda Korset och handlade lite mat pÄ Bengtsson. Sen Äkte vi hem och jag fick lÀgga mig i fÄtöljen. SmÀrtan Àr helt ok idag. Det kÀnns att de varit inne i magen och grejat, det Àr ömt, blÄmÀrken och lite svullet, men det Àr ingenting jÀmfört med jÀvulssmÀrtorna pÄ mÄndagskvÀllen.
 
Återseendet med hundar och goja var hjĂ€rtinnerligt. IkvĂ€ll har vi gĂ„tt ut pĂ„ gĂ€rdet i hopp om att fĂ„ se en glimt av norrskenet, men det hade antagligen redan passerat. Annat spĂ€nnande som hĂ€nt Ă€r att nĂ„gon sett lo 100m frĂ„n vĂ„rt hus. Nu fĂ„r hundarna finna sig i att vara kopplade en tid framöver.
 
SĂ„ skönt att vara hemma 💕

Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0