🩖 Det doftar paleo 🩕

Hela huset luktar gott. Jag lagar mat i lÄnga banor. Uppe i lyan ligger en matlÄda kÄlpudding och tre lÄdor köttgryta i frysen. HÀr hemma upptÀckte jag att vi just inga lÄdor hade sÄ jag hoppas att vÄra glasburkar rÀcker. En ny omgÄng köttgryta, nu med vÄra egna kantareller puttrar pÄ spisen jÀmte en fiskgryta med saffran. 
 
 
Vadan denna plötsliga huslighet? Förklaringen ligger i Segmentell RörelseSmÀrta.
 
SegvadÄ?
 
SRS!
 
Idag har jag varit kompledig. NÀr jag lÄg hemma med ryggsmÀrtorna för ett par veckor sen skrev jag en egenanmÀlan till ryggkirurgiska kliniken i Löt. Förra veckan fick jag en kallelse som jag Àndrade till idag dÄ jag skulle vara ledig. Klockan 13 trÀffade jag en underbar sjukgymnast som 1. StÀllde massa frÄgor, 2. LÀt mig göra en del rörelser, 3. Tryckte pÄ vissa punkter i ryggslutet och gjorde en undersökning nÀr jag lÄg pÄ britsen. Sen berÀttade hon att lÀkaren, som jag inte trÀffat men som lÀst min remiss, tror att jag lider av SRS och sjukgymnasten trodde detsamma. De vill operera! Typ en steloperation av tvÄ kotor dom troligen glider omkring dÀrinne. Men innan operation ska ett par saker göras. Först mÄste jag gÄ ner 21kg för mitt BMI Àr för högt för att kunna operera. Sen ska nya undersökningar göras, bland annat MR för att verifiera misstankarna om SRS innan op, men det görs inte förrÀn max ett par veckor innan den förmodade kommande operationen...
 
Ryggkirurgiska i Löt
 
Jag satt en stund ute pÄ parkeringen och funderade. Operation! - 21kg! Jaha!
 
 
Jag Äkte till Solberga och köpte grytbitar, nötfÀrs, rotfrukter, bladspenat, lök, Àpple, ingefÀra... och Äkte hem och började laga mat. Antiinflammatorisk kost. Jag har inga förhoppningar om att nÄnsin gÄ ner i vikt, men att laga mat skingrade tankarna och varför inte göra matlÄdor nÀr tid och inspiration finnes? Om inflammationerna i kroppen minskar, kan det pÄverka vikten? I helgen vet jag att jag kommer göra avsteg frÄn paleo. Ska pÄ fest imorgon och Ärsmöte pÄ söndag, men sen ska jag försöka vara strikt en-tvÄ mÄnader innan jag Äterinför tex Àgg och nötter.
 
Och sĂ„ hoppas jag och att Skölkörtelkliniken ska kunna hjĂ€lpa mig och att jag fĂ„r tid snart 🩋

Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0