Paleo-start

Nej, det ligger inte för mig att deppa för långa stunder i taget. Efter ett antal timmars sömn gick jag upp och duschade, ställde om väckarklockan och sov ett par timmar till = en känsla av sovmorgon.
 
Fick en chokladkartong på andra mötet idag, så jag kan bjuda mina klienter, sa ”han”. Nej, jag ska inte smaska i mig den själv! 
 
Arbetsdagen bjöd på samtal, möte, lunchmusik, sopplunch, möte, några telefonsamtal och hembesök i ett jämnt flöde. Kom från hembesöket kvart i fem och åkte därifrån till affären och handlade lite paleovänliga ingredienser som vitkål, nötkött och morötter. Lät det kosta lite extra och köpte bara eko utom baconet. Hade tänkt vänta med den rekommenderade paleokosten till efter provtagning via sköldkörtelkliniken, bara för att se om det gör skillnad, men eftersom startsamtalet verkar låta vänta på dig så börjar jag så smått ändå...
 
 
Det blev storkok. Inga recept ur min nyinskaffade autoimmuna kokbok men väl tillåtna råvaror. Strimlad vitkål stektes i oliv- och kokosolja, sen in i ugnen med nötfärs och buljong = kålpudding! Medan den stod i ugnen bryntes grytbitar av nöt som sen fick koka i buljong några timmar innan morötter samt bacon/schalottenlök/champinjon-fräs tillsattes. Trots att jag plockat bort otillåten sirap, paprika och grädde smakade båda rätterna det bra, tycker jag!
 
 
Medan maten skötte sig själv i ugn och på spis pratade jag nästan två timmar med en barndomsvän. Härligt!
 
Känner mig så nöjd med dagen ❤️

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0