Barnbarn, marsvin och svartsjuka hundar

I onsdags räddade maken en nötväcka som flugit in i vårt fönster efter att nästan ha blivit en lunch åt en sparvhök. Den var skadad i vingen så han tog in den att övernatta i Ragnars bur eftersom grabbarna och jag var i lyan. Han tog ut nötväckan på torsdag förmiddag men den kunde inte flyga så han tog in den igen. Igårkväll när jag kom hem la jag bara över skynket eftersom det var mörkt och jag ville inte att hundarna skulle upptäcka den. Imorse studerade jag den noggrant och den hade en skada på vingen, men den kunde flyga obehindrat mellan burväggarna. Det är olagligt att ha vilda djur hemma så jag bestämde mig för att släppa den. Min erfarenhet av viltjouren är att de inte prioriterar vanligt förekommande småfåglar så jag tänker att vi ändå gett detta lilla liv en chans.
 
 
Jag öppnade fönstret och burluckan, efter en liten stund flög den ut.
 
Bamse höll stenkoll på vilddjuret. Sen  undersökte hundarna noga ”hålet” man plötsligt kunde gå ut igenom...sen satt han och tittade efter fågeln.
 
Kvart i 12 åkte vi till äldsta dottern. Vi gick långpromenad och gosade med Elsa och Anna, Novas och Lunas marsvin. Nova är jätteduktig med dem och Luna hänger ofta vid buren och håller dem sällskap.
 
 
Hundarna var som galna, marsvinen var sååå spännande att jag knappt fick med Bamse hem.
 
Hemma tog vi bara en kort promenad innan vi åt middag. Nu snurrar mina marsvinsnerpissade kläder i tvättmaskinen. Det känns som det kan bli en tidig kväll... kinderna är röda och ögonen trötta efter all sol och frisk luft!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0