Nyårskrönika 2019

Här kommer min 11:e nyårskrönika! Helt galet vad tiden går!
 
Januari var en händelserik månad. Stormen Alfrida drog in över oss och gjorde delar av Roslagen strömlöst. I 10 dagar var mina föräldrar utan el och telefon och jag var i daglig kontakt med Trygghetsjour, hemtjänst och/eller kommunen. Jag var iväg till Värmland två svängar, i början av månaden till min väninna och i slutet av månaden med två arbetskamrater för att reka inför Kulturresan i juni. Men det största hände mitt i månaden, Williams födelse, jag blev farmor för första gången 💙
 
 
februari kom äntligen mitt efterlängtade handarbetscafe igång i Prästgården. Den lika efterlängtade ikonmålarkursen började några dagar senare, men där missade jag starten då min rygg small. Det föranledde att jag bestämde mig för att ta kontroll över min hälsa, tog kontakt med Ryggkirurgiska kliniken i Löt och en sköldkörtelklinik. Jag fick komma till Löt ett par veckor senare och de ville steloperera... men då måste jag gå ner i vikt så de kan söva mig. Jag började med en paleo-diet som ska minska inflammationer och Sköldkörtelkliniken gav mig Liothyronin som komplement till Levaxinet. Utöver hälsan gick jag en kurs i tillverkning av glaspärlor och så blev jag omvald till ordförande i föreningen Knyppelpinnarna på två år.
 
 
Mars förlöpte lugnt. Blev klar med min Maria-ikon och blev inbjuden som hedersgäst till Huddinge Lions 60-årsfest. Jag var oxå med en väninna på Hasseludden Yasuragi spa och gick ner i vikt med den antiinflammatoriska dieten. Jag mådde jättebra och smärtorna försvann.
 
 
April bjöd på vår. Magnolian blommade på jobbet och körsbärsträden i Kungsträdgården. Luna firades med en namngivningsceremoni.

 
I början av maj fick jag sjunga på en av Linnéas kompisars sons dop. Jag lyckades bli ordentligt förkyld till den begivenheten men det värsta visste jag inte då. Magsmärtorna jag dragits med ett par veckor visade sig vara bukspottskörtelinflammation och jag hamnade strax efter dopet akut på sjukhus med dropp. Men jag hann bli så pass bra att jag kunde följa med min förening Knyppelpinnarna till Knyppelfestivalen i Tönder 31 maj och in i juni.
 
 
Jag hann oxå med en vända till Roslagen för att göra ännu en omgång glaspärlor... och så dog det husdjur jag haft längst, Esmeralda. Hon har varit hos mig i över 20 år ❤️ I slutet av maj flyttade min son hem till lyan så jag har haft gott sällskap i veckorna resten av året.

 
Juni månad blev en resornas månad. Den började i Tönder där vi tillbringade några dagar med att titta på knyppling. Sen åkte jag på Kulturresa med jobbet till Värmland. De två sista arbetsveckorna var jag marsvinsvakt åt fyra söta tjejer.
 
Sista dagen i månaden började semestern med stort S !

 
juli tog vi husbilen och styrde kosan söderöver. Stegeborg i Söderköping, Stora Rör --> Össby --> Sandvik på Öland. Sen styrde vi norrut igen då vi fick ett dödsbesked, en äldre god vän hade gått bort. På vägen hem stannade vi i Västervik, Odensvi och Norsholm innan vi anlände hem igen och följde änkan till begravningsbyrån. Sen fortsatte vi vår husbilssemester lite mer i närområdet med ett par dar hos makens moster på Ljusterö, hos mina föräldrar i Roslagen och på Silvköparens camping där en av döttrarna hade sin husvagn uppställd.

 
Efter några dagars fölvaka hos en väninna var jag med änkan på begravningssamtal innan vi åkte ut ett par dar på sjön.


Herrestaviken i Mariefred, i Skanssundet fick vi sällskap av sonen med familj, sen blev det Landsort på Öja.
 
 
Vi fortsatte via Rassa Vikar till Utö och Ornö innan vi stannade ett par dar hos svärmor på Aspö då jag lyckats dra på mig solsting. Yngsta dotter med pojkvän sammanstrålade med oss för ett par dar på sjön. Efter en natt på Grinda släppte vi dem i stan och sov sista natten vid Kärsön med utsikt över Drottningholm. 
 

Efter begravningen styrde vi kosan mot Gotland i husbilen.
 
Augusti började med härliga dagar hos vänner i Vamlingbo, Bunge och Fole.
 

Efter Gotlandresan blev det några dagar hemma innan jag började jobba. Sommarens handarbetsproduktion landade på 2 väskor, 6 sjalar, 12 par sockor, ett gäng virkade änglar, ett par babyfiltar och några disktrasor.
 
 
Jobbet började på bästa tänkbara sätt med utflykt för familjer till Tom Tits, Herrklubben åkte till Överjärva gård och jag fick förtroendet att hålla i en begravning. Jag tog med mig äldsta dottern på en utflykt till Roslagen och maken och jag höll kvar semesterkänslan genom en båtutflykt till Västerås.

Denna sommar är en av de allra bästa jag haft någonsin ❤️

september började alla grupper igen, både privat med knyppelgruppen och på jobbet med ikonmålning och handarbete. Vi plockade massa god svamp och jag var på biskopsvigning i Uppsala domkyrka.
 
 
Oktober förflöt förhållandevis obemärkt förbi, förutom en härlig helg med en god vän då vi åkte till Målerås i Glasriket. Där provade vi på att blåsa glas med Hytthäxan, träffade glaskonstnären Mats Jonasson och besåg en fantastisk glasblåsarshow.
 
 
November blev en fin månad. Jobbade på allhelgona vilket jag älskar, blev klar med min sjätte ikon --> en julkrubba  ...
 
 
... och så åkte vi till min kusin och hennes man i Florida. Vi shoppade massor av fina kläder, firade vår 27:e bröllopsdag, gjorde utflykter där vi såg alligatorer, sandskulpturer och fiskade i Mexikanska golfen bland annat.
 
 
Att komma hem i början av december blev inte lika kul. Efter bara några dagar började gallan bråka och en vecka efter hemkomsten blev jag inlagd på Mälarsjukhuset. Tillbringade en vecka där och fick operera bort gallan under tiden.
 
En lugn avslutning på året. Jag läkte fint. Vi bjöd hem grannarna dan före julafton och firade julafton själva med oxfilé och potatismos. Jobbade på Annandagen i Gemensam Jul för sjätte gången och i mellandagarna fick vi besök av barn och barnbarn.
 

Nyårsafton firar vi ensamma hemma med skaldjurstema. Hummer, kammusslor, räkor i olika storlekar och olika seafood-röror står på menyn. 
 
Från oss till er:
Ett riktigt Gott Nytt År ❤️

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0