Tunna skivor av ... mig đŸŽ¶

Siw Malmkvists gamla slagdÀnga har gÄtt runt i huvet sen MR...
 
SvÄrt att sova med dropp. Hittade tillslut en stÀllning dÀr jag lindade slangen mellan fingrarna och lutade handen mot bordet, dÄ glömde jag liksom inte bort att jag hade den. Kl 23 hade jag inte hunnit somna, dÄ blev jag tempad, blodtrycksmÀtt, stucken i fingret. Kl 03 samma procedur med utökningen av blodprov tagna i handryggen dÄ ena armvecket blev stucket pÄ morgonen och andra Àr upptaget av droppet. VÀcktes igen efter sju av morgonpigga sköterskor, temp, blodtryck, stick i fingret. Alla har varit superrara.
 
Försöker hÄlla undan kranen sÄ det inte fastnar i virkningen.  Det skulle ju kanske bli ett spÀnnande inslag i mönstret annars?
 
PĂ„ ronden fick jag veta att jag skulle magnetkameraröntgas. Virkade och tĂ€nkte om vartannat medan jag vĂ€ntade. Följde den rafflande vardagen pĂ„ en akutvĂ„rdsavdelning. Idag testades brandlarmen i varje rum đŸ˜± En madrassinventering pĂ„gĂ„r 🧐 Min var frĂ„n 2011 sĂ„ den byttes 👍
 
 
Kvart i ett fick jag en tid för röntgen. Tycker det kĂ€nns som att bli placerad i en skĂ€rmaskin, typ ”Det ska va tunna skivor av dig, föga hjĂ€lper nu dina böner...”, sen blir kroppen sĂ„ varm av kontrastvĂ€tskan. Nej det gör verkligen inte ont nĂ„nstans, men det Ă€r inte vĂ€rsta nöjet. Ny vĂ€ntan.
 
Dagens föda: Socker och salt...
 
Virkade, sov ett par timmar, sĂ„ Ă€ntligen halv sju kom röntgensvaren! GlĂ€djande besked! PĂ„ röntgen sĂ„g inte bukspottkörteln inflammerad ut samt sĂ„ Ă€r gallstenarna man sĂ„g pĂ„ ultraljudet förra veckan borta! Troligt scenario (som jag pratade med ssk om) Ă€r att stenarna, dĂ€r minst en var 7mm, passerat och antagligen suttit fast under dessa dagar nĂ€r jag haft sĂ„ ont. I nulĂ€get blir det ingen op, men jag ska fortsĂ€tta ”svĂ€lten”, dvs endast dropp, fram till ronden imorgon. Dessförinnan ska minst tvĂ„ nya prover tas (ikvĂ€ll och imorgonbitti) för att se att inflammationen i bukspottskörteln minskar innan beslut om operation tas 🙏
 
Till dess ska jag försöka orka virka nÄgra varv till, hoppas fÄ sova och att den stackars demente mannen som konstant skriker pÄ hjÀlp oxÄ ska fÄ sova.

Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0