En händelserik söndag

Gick upp strax efter nio och pysslade med morgonrutinerna. Tjugo över tio tyckte jag att hundarna kunde vakna, då gick vi på långpromenad i det vackra vädret.
 

En och en halv timme senare var vi hemma igen. Jag bestämde mig för att göra några aip-matlådor för maken hade köpt hem allt möjligt smått och gott. Fyra lådor baconlindade, mandelstoppade dadlar och blomkålsris hanns med samtidigt som jag packade och fixade.
 
 
Efter dusch och kort prommis satte sig hundarna och jag i bilen och for upp till Storstan. Det var kö den tidiga söndagseftermiddagen till trots, krock vid Hallunda... Jag slängde in hundar och kylvaror i lyan och drog iväg för att hinna till en konsert i Huddinge kyrka kl 16.00. Hann med fyra minuter tillgodo. Odyssé i dödens landskap. Nykomponerad musik av Johan Berke (som för övrigt är vår vaktmästare) som ikväll uppfördes för första gången med elgitarr, kontrabas, klarinett, sopran- och barytonsaxofon. Två av mina kollegor reciterade. Det var så bra, så gripande!
 

Sen åkte jag och tilläggshandlade, gick ut med hundar och fortsatte laga mat. Maken köpte alldeles för mycket rotsaker förra veckan, så nu blev det kött- och rotsaksgryta i två kastruller. Medan det kokade fixade jag middag åt mig och ungdomarna, de hade oxå varit och handlat, så det blev stekt kassler, småblad och ungdomarna fick ris till.
 

Ikväll har vi suttit och såsat vid tvn. Några avsnitt av en spansk kvinnofängelseserie. Ruskig! Grytorna står på balkongen för att svalna och hundarna är rastade, jag har plockat bort en fästing på min hals och tänker sova med fönstret öppet!
 
Godnatt världen 🌍
 
Nästan 12345 🚶‍♀️

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0