Och så en liten måndag

Klockan nio imorse var jag på hembesök. Hoppade över lunchen eftersom jag fick mackfika hos hembesöket och gick direkt iväg till kyrkgruppen. Idag besökte vi sjukhuskyrkan på Huddinge sjukhus... eller Karolinska sjukhuset i Huddinge som det heter på riktigt.
 
Meditationsrummet är inspirerat av FNs högkvarter i New York som i sin tur är ett verk av Dag Hammarskjöld. Mitt i rummet finns en svavelkristall som kan användas både som ljusbärare och dopfunt. 
 
I sjukhuskyrkan arbetar en präst och en diakon från svenska kyrkan, en frikyrkopastor, en präst från rumänska ortodoxa församlingen och en präst från katolska församlingen med lite olika antal timmar i veckan. Vid behov ringer man in en judisk rabbin, en muslimsk imam eller en företrädare för buddismen. Mångfalden av religiositet gör att det som på andra sjukhus kallas kapell här kallas meditationsrum och är helt utan religiösa symboler.
 
"Horisont", en skål för bönelappar, Qibla är böneriktningen mot Mekka och sista bilden är bubbelkosmos-en vägg med glasbubblor som ändrar färg
 
Efter visningen fikade vi i sjukhusets entré. 
 
Åter på jobbet blev det nästan tre timmars admin innan jag rusade iväg för att hämta hundarna före 18.00. Det var mindre jobb som låg liggande än jag befarade efter förra veckans hemmavistelse, så jag hann klart vilket känns skönt inför veckan som ligger framför mig.
 
Wille har haft väldigt roligt i hoppgungan
 
Ikväll stickade jag nästan klart en disktrasa till medan vi tittade på den spanska kvinnofängelse-serien som heter "Inlåst". Nu är hundarna kissade och stegräknaren färdigmotionerad med knapp marginal.
 
 
Godnatt världen 🌍 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0