Det händer i skogen, del 4

Här händer inte så mycket härute i skogen förutom att djurlivet frodas. Dagarna pillelunkar förbi och, förutom en tilltagande värk i kroppen, känns allt bättre än för sex veckor sen. Jag handarbetar lite, håller på med ett par muminsockor till mig själv, och jag har delvis använt mina tilltagande krafter till att så smått börja röja i Ugglebo.
 
 
Mitt fina Ugglebo har blivit en avstjälpningsplats för precis allt möjligt toppat av mina handarbetsprojekt. Nu har jag kommit så långt så fåtöljen står på rätt ledd och jag har en fri plätt att drömma och sortera på! Känns underbart!
 
 
En viktig ingrediens i livet är ju förstås hundpromenaderna. Ikväll gick maken och jag tillsammans bort till grismatarstationen. Maken har sett gris flera gånger när han har gått tredjenaden och den brukar infalla i skymningen. Jag har en stor respekt för grisarna och för gärna lite oljud när jag är ute och går för att slippa se dem, men i sällskap är jag lite tuffare. Vi hade tur. Tre stora svin försåg sig under mataren. Vi stod en stund och tittade på dem...
 
 
Andra djur vi såg just ikväll var räven, morkullan och första fladdermössen!
 
På dagarna flyger humlorna, citron- och nässelfjärilar. Vår fågelmatare besöks dagligen av upp till sex domherrar, tre stenknäck, nötväckan, blåmesen, talgoxen, grönsiskan, bofinken och en flock steglits, ett duvpar, koltrast, ibland en ensam nötskrika ... och idag kom rödhaken! 

 
Häromdagen satt jag på en sten i skogen och följde en nyckelpigas vandring medan hundarna tuggade i sig torra pinnar. Våren nalkas och en underbar tid är i antågande i naturen. 
 
Det är rätt mycket folk härnere just nu. Många verkar ha "flytt" Corona och sina hem och flyttat ut till "landet". Höst, vinter och vår brukar vara lugna men nu är det nästan lika mycket folk här som på somrarna, dvs upp till ett femtontal personer som promenerar förbi vårt hus varje dag. 

Nu ska jag ta en kort fjärdenad och krypa i koj. Ska försöka börja lägga mig tidigare och gå upp lite tidigare, följa makens tider istället för att sitta uppe sent och ta sovmorgnar ... har fått för mig att jag kommer bli lite piggare då 🤗

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0