En plan för dagen

Låg kvar ett par timmar i sängen efter maken att åkt till jobbet. Gjorde upp en liten plan för dagen. Det ligger en del träning i det där, att göra upp en plan och hålla sig till den. Det är så lätt att glömma vad man skulle göra alternativt börja med allt möjligt annat istället.
 
På morgonpromenaden såg vi räven som rullade sig i gräset på gärdet, ekorren som satt blickstilla i trädet medan den fick en rejäl utskällning av hundarna samt en trast (?) som sjöng sagolikt från en grantopp. 
 
Min dagsplan efter morgonsysslorna (som inkluderar matning av djur, dygnsdisken, bädda, dusch och frukost) och förstanaden, var att förså tre olika tomatsorter 🍅 samt butternut-pumpa, tvätta och laga tygtaket till uteplatsen, snygga till mina vildvuxna ögonbryn och ringa änkan. 

Tygtaket fick snurra i maskin under morgonen och sen torka i solen medan jag planterade tomat- och pumpafrön vi köpt i Florida. Sen lagade jag tygtaket, det var inte så farligt som jag trodde. Det blåste sönder i somras och böjde stålställningen den är fäst vid... men bara en hörna var helt borta och två sidogenomförningar var trasiga --> alltså tre hörnor och två sidor var hela!
 
Efter lunch ringde jag änkan två ggr utan svar, men svärmor svarade så jag fick en liten uppdate på henne och hennes syrra. Sen drog jag fram solstolen och la mig att vila en stund. Solen värmde så skönt!

Sweetie, cherokee purple och speckled roman-tomater samt butternut-pumpa. Ska bli spännande att se om det blir nåt 😃
 
Innan jag värmde middag gick jag långpromenad med hundarna och spolade rent fuskblommorna inkl de vackra glasflaskorna vi har i glaspaviljongen.
 
Ikväll har en decimerad knyppelgrupp träffats i Strängnäs. Eftersom jag själv är i princip isolerad törs jag och tre elever träffas. Tre har själva valt isolering vilket jag har fullaste respekt för. Hade jag jobbat och inte varit sjukskriven så hade jag aldrig utsatt mina elever.

Nu har jag suttit och stickat en stund. Jag repade upp hela förra muminsockan som jag bara hade tårna kvar på. Den blev på tok för stor. Sen gör det inget om jag skulle råka gå fjärdenaden efter midnatt för jag har gått min kvot idag 😁

 
Nå, Amanda rescue håller på en stund till på Animal planet. Så bra 👌

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0