Going bananas 🍌

Efter en lĂ€ngre tid av tungsinne Ă€r det helt underbart de dagar inspirationen anfaller. Jag blir ofta inspirerad av smĂ„saker, tex tidigare i livet har en deppig apelsin 🍊 fĂ„tt mig att göra crabcakes med apelsinsĂ„s och en halv citron 🍋 inspirerade till kalvfrikadeller en annan gĂ„ng. SPARA TA TILLVARA var vĂ„r slogan nĂ€r jag jobbade i Sociala Missionens second hand pĂ„ 80-talet.  I förrgĂ„r gick jag igĂ„ng pĂ„ morötterna som började hĂ€nga lĂ€pp sĂ„ idag under eftermiddagen har de fĂ„tt ligga och puttra tillsammans med lök 🧅 broccoli đŸ„Š majs đŸŒœ den sorgsna purjolöken frĂ„n förra torsdagen samt grytbitar i nya grytan som min rara make bestĂ€llde efter att jag experimenterade med att göra stek i wokpannan hĂ€romdagen, vilket ju gick toppenbra! Men numera Ă€r jag stolt Ă€gare av en blĂ„ emaljerad jĂ€rngryta frĂ„n Orrefors Jernverk vilken alltsĂ„ invigdes idag.

 
Men dagen började förstÄs inte pÄ eftermiddagen utan pÄ morgonen! Jag har lÀst mig till att krÀm eller dekokt pÄ tussilago kan hjÀlpa vid hud- och sÄrvÄrd eller till fotbad. PÄ morgonpromenaden plockade jag lite tussilago-blommor som nu torkar i en liten nÀtpÄse som hÀnger i lampan. NÀsta steg blir att plocka bladen nÀr de kommer. Detta tÀnkte jag testa pÄ mina psoriasis-liknande utslag pÄ fötterna (och ibland hÀnderna). Vad har jag att förlora?  Björklöven jag tog frÄn pÄskriset Àr torra nu och kan anvÀndas med viss försiktighet till lite allt möjligt...

 
... nu lÀser jag pÄ om maskrosornas förtrÀfflighet! Det Àr ju snart dax att börja "rensa bort" dem ur trÀdgÄrden...
 
 
Hundarna och jag har varit i Solberga. Hundarna har kissat bakom Ö&B, Rambo har provat ut en ny sele pĂ„ Arken zoo dĂ€r jag oxĂ„ passade pĂ„ att handla diverse hundgodis ... och sĂ„ gick jag bananas inne pĂ„ Blomsterlandet! Hade tĂ€nkt att köpa ringblomme-frön, men det glömde jag. Kom hem med citronmeliss, körvel, kyndel, libbsticka, basilika, oregano 🌿salvia, chokladmynta och rosmarin. HĂ€r ska det bli örtagĂ„rd!
 
 
Hemmavid satte jag igÄng att elda badtunna och laga gryta. Maken fick ta eftermiddagspromenaden nÀr han kom hem medan jag la i ny ved och skalade potatis.
 
Det Àr riktiga guldflagor!

NÀr han kom hem igen överraskade han med att öppna flaskan med Smirnoff gold. Jag vet inte hur mÄnga Är den stÄtt i barskÄpet, men 10 Är Àr nog ingen underdrift.
 
Nej hörni! Lite badtunna och sen en skön sÀng kanske?
 
Take care out there 💕
 
 

Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0