Pro-påsk

 
Dagarna flyter ihop och det är kanske inte helt oangenämt. Ovant men inte oangenämt. Vitsipporna har kommit, blåsipporna blommar för fullt, tussilagon håller på att blomma över, massor av fjärilar varma dagar och jag har sett första kopparödlan.

 
Människor jag möter på mina promenader är lite mer talföra än tidigare. Det tror jag beror på att 1.) våren tinar upp folk 2.) corona isolerar folk och det gör dem mer pratsjuka när man ses ute 3.) jag lyfter upp Rambo vilket gör att vare sig han eller Bamse skäller skallarna i bitar när vi träffar människor och djur. Bland annat stod jag en god stund och pratade med en kvinna med nån sorts vallhund häromdagen och efter fem minuter hade Bamse och Rambo slappnat av ordentligt. 

Nu går vi in i en annorlunda påsk. Tillochmed kyrkorna håller stängt... men påsk blir det ändå. Vi väntar på uppståndelsen i våra annorlunda sammanhang och precis som Jesus uppstod kommer vårt samhälle och vår värld återuppstå upp igen efter Corona. Till en annorlunda värld!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0