Grå måndag

En sån där göraingentingdag igen, men sett i backspegeln blev en hel del gjort ändå. Gick upp och duschade, drog upp rullgardinen, kröp ner i sängen igen och låg och filosoferade. Trodde först det var inbillning med jag såg faktiskt några blå stråk av himmel under några minuter... men de täpptes till av molnen efter en stund. 
 
Före vår sena morgonpromenad pratade jag en stund med en knyppelkompis i Skåne och efter promenaden tänkte jag ta itu med disken, men jag fastnade i kartongerna. Vi tog upp tre av de fyra kartongerna och båda säckarna vi hämtade i Lyan direkt till huset och de har skymt granen under helgen. Vill inte ha in mer än nödvändigt i Ugglebo för där är kartong-ångest som det är ändå. Ena säcken innehöll trasmattor från Kökar som makens farmor vävt, dem tog han till jobbet för att tvätta. Den andra innehöll väskor och jackor efter min morbror vars dödsbo jag tog hand om då jag köpte Lyan. Jag tog ner två nästan-urplockade kartonger till Ugglebo och gjorde iordning det som ska till Röda Korset på onsdag. Känns så skönt när man vet att 1. Det kommer bort grejer 2. Det går till nåt bra! Sen bytte jag det kalla diskvattnet till varmt, diskade och satte mig att vila en liten stund, förundrad över vad jag visuellt lyckats åstadkomma på en relativt liten stund ♥️

Tidig em tog jag och grannen en promenad med hundarna. Hur härlig promenaden igår på Torparudden än var så måste jag ändå beklaga mig över lerhalkan. Så istället för att gå någon av våra fina skogspromenader idag gick vi bilvägen ner till 55:an. Den är skitig (icke asfalterad) för små hundtassar men inte hal för tanter. Det blev 5 km och vi kom hem lagom till mörkret började sänka sig.
 
 
Tog det lugnt en liten stund efter promenaden och lagade sen middag - ugnslax, ris och rivna morötter. Maken fick jobba över så jag gjorde matlådor till honom - en om han skulle komma hem (vilket han gjorde vid åtta) och en som han får ta med till lunch imorgon. 

 
Gick till postlådan och fick en jättefin överraskning, ett julkort och en lavendelpåse en av mina knyppelelever gjort. Hon hade klurat ut en ny spets själv och jag blir så stolt. Hoppas vi kan ha kurs i vår, även om vi får skjuta på kursstart. 

Slapp kväll vid tvn och nöjd med dagens steg/ km och våningar. Lite sömn på det så blir nog morgondagen oxå bra.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0