Måndag i tre etapper

Ibland känns vissa dagar nästan lite övermäktiga och dessa dagar har jag börjat tillämpa en strategi där jag delar in dagarna i etapper. Det kan vara verksamhet-möte-besök eller hembesök-2besök-massage eller liknande och då blir det lättare att bena upp dagen när man är så där riktigt trött. Idag var en sån dag, kanske mest för jag var orolig att inte hinna emellan etapperna då dessa inneburit en hel del bilåka, i runda slängar kanske 20 mil? 

Etapp 1 - Kravlade runt i mörkret imorse för att inte signalera till djuren att det var dax att gå upp. Duschade, fick på mig kläderna och smög ut genom dörren. Halv åtta stod jag först i kön till VC. Kanske lite tidigt att ställa sig i kö en halvtimme före öppning, men jag hade bestämt mig för att vara först till provtagningen för att slippa stressa till etapp 2. Jag suckade i mjugg när jag fick veta att endast sköldkörtel-prover var beställda efter minskningen av Levaxin. Jag har pratat med en sköterska om att be läkaren lägga till B12 och urinsyra oxå för att ev. få förklaring på trötthet och värk när detta nu inte kan förklaras av mitt pressade TSH... men hon sa att då måste jag boka ett nytt läkarbesök. Tänk att jag fattar inte det där! Jag var ju på läkarbesök nyligen och pratade om alla förbannade besvär och då ska jag behöva boka ett nytt besök bara för att tugga om allt igen! Varför inte bara lägga till dessa på remissen när jag ändå ska stickas? Nej, det ska tiggas och bönas och bes och förödmjukas. Är det så att merparten i vårt avlånga land bara är ute efter att besvära och kosta så mycket som möjligt? Tänk att det tror inte jag! 

Efter sticket som tog två minuter åkte jag hem och fixade frukost åt mig och djuren, sen gick jag och "grabbarna" på promenad.
 
Idag var det +7 grader så Ragge fick hänga med i luvan. 
 
Etapp 2 - Därefter blev det bilåka igen. Jag hade lovat följa med en dotter på möte, det var därför jag jobbade igår. Då skrev jag ett större pappersjobb och idag har jag varit anträffbar på telefonen hela dagen utom under mötet. Ny promenad vid hemkomsten. Vi hann precis in innan regnet. La mig att vila en stund innan matlagning och ...
 
Älskar mitt fina köksbord, med födelsedagsblommorna från barn och barnbarn samt den underbara orkidén jag fick av mina knyppelelever förra gången.
 
...etapp 3 - knyppelkursen på ABF i Strängnäs. Är man trött när man åker dit så piggnar man snabbt till. Alltid lika trevligt och en riktig piggamin 😃
 

Nu blir det bingen! En fortsatt lång vecka ligger framför mig 👌👍👊

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0