Syfestivalen

Idag har jag varit på Syfestivalen på Älvsjö-mässan. Det var kul. Efter en långpromenad med hundarna släppte sonen av mig vid mässan runt halv11-snåret och jag hämtade ut mitt utställarband. Jag började med att metodiskt gå igenom montrarna i jakt på jättenystan... men det fanns inte. Vid 12 lämnade jag jacka och en påse med en nyinköpt stick-bok och ett mönsterkit på katt-vantar vid Svenska Spetsar monter, hälsade på Knyppelpinnarna i montern bredvid och gick på lunch. 


Det var trångt om platserna men jag hade tur och fick plats på övervåningen med god utsikt över mässhallen. Strax kom en åländska som kommit med buss på morgonen, hon blev ett jättetrevligt lunchsällskap. 

Jag gick en sväng till och kostade på mig en årstidslampa... så nu har jag ännu mer skoj att göra!

Jennypenny har så många roliga vantmönster! Ugglor, rävar, dödkallar, dalahästar... men idag föll valet på katten!
 
Atelje Norrskenet säljer för ett nederländskt företag. Jag köpte ett mönsterkit på en rosa äppelblomma.
 
Sen var det min tur att sitta ett tretimmarspass vid Svenska Spetsars prova-på-dyna. Det kom en hel del folk till att börja med, men vartefter eftermiddagen gick tunnades leden ut.
 
 
Vid Knyppelpinnarnas monter jobbades det in i det sista med fullsatta workshops. 

Maken hämtade mig och mina fynd kvart i sex. Förutom vantar och lampa ska det bli ett par stickade muddar med knypplat inlägg i ullgarn oxå. Det är fullkomligt livsfarligt för plånboken att släppa in mig på såna här tillställningar! ... men förutom att jag knatade därifrån väldigt trött så var jag dessutom väldigt nöjd med dagen.
 
Maken och jag handlade på vägen hem och medan jag gick ut med hundarna lagade maken köttfärssås och spagetti till oss och ungdomarna.
 
Återstår bara vovvenad och att göra kväller 🧵 🧶  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0