En fet tisdag

När vi kom hem i söndags och maken duschade började det bubbla och låta ur avloppet i köket... och igår rann inte diskvattnet ur. Det visade dig att avloppspumpen lagt av, men det finns en knapp i avloppspumpstationen så man kan pumpa ur avloppsvattnet "manuellt", tack och lov. Vid 10 imorse kom Sevab och hjälpte oss. Det visade sig att pumpen var igensatt av fett! Jag blev rätt så förvånad för jag tycker att jag är noga med att torka ur stekpannan. Att prata med Sevab-mannen var jättebra och nu ger jag mig själv i läxa att fundera över fett-bovar. Jag tänker att det finns fett även i typ créme fraîches- och färskost-förpackningar som man sköljer ur innan de slängs i återvinningen, eller? Vad mer? Han sa att jag inte behövde skämmas och vi har ju haft pumpen i 10 år, så gav mig en liten tratt att sätta på en petflaska att hälla fett i och lämna till återvinningen. Mycket bättre än hushållspapper! Och nu blir här fettjakt!
 
 
I övrigt har jag varit slö. Suttit och googlat på ditten och datten, vilket resulterat i att jag köpt sidenband för att göra en lavendelslända (och kanske knyppla nåt 😃) samt två begagnade pocketböcker - "den motvillige monarken" och "adjö, ljuva livet".... men jag har oxå plockat hallon, vildhallon och våra egna. Varenda hundpromenad frossar jag i vilda bär. Förut smultron, nu blåbär och vildhallon. Och  vi har flera buskar vildhallon på tomten förutom mormorshallonen.
 
Vildhallon 
 
Efter middagen monterade jag äntligen klart sodukot! Nu ska jag bara fixa inramningen till den samt köpa ramar till de andra monterade knypplingarna.

 
Och vad gör jag nu då? Jo, sitter uppe och tittar på tv alldeles för länge! Men det störtregnar och jag måste ut med hundarna 🙄 Jag får vänta lite till 😳

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0