En solig torsdag

Idag fick Påfågelöga flytta hemifrån. När jag gick upp vid 8-snåret flaxade hen för fullt så nu var det dax! Igår satt hen mest still och under sen eftermiddag kom flera skurar så jag tyckte hen kunde få en bättre chans idag. Efter morgonsysslor och promenad var det dax. Fotade massor och gav mig tid att studera den på nära håll innan hen flög ner till våra jordgubbsplantor. Där tog den igen dig en stund och fortsatte sedan ut i friheten. 
 

Under morgonpromenaden kliade det så nedrigt i knävecket och jag kände genom tightsen att jag hade en liten knöl där det kliade. Trodde förstås att jag fått ett myggbett under natten.. men det visade sig vara en liten rackarns fästing 🙄 Får påminna mig själv att hålla koll. Jag tror inte man få antikroppar mot borrelia? Det hade jag för 10-12 år sen...

Efter fjärilssläpp och disk klippte jag en massa rölleka på tomten. Maken ska klippa gräset ikväll... Så band jag tre buketter av de långa stjälkarna och drog loss blommor och blad från de korta. De ska vara bra mot lite allt möjligt, från sårvård till leverrensning.
 

Så satte jag mig att rita upp ett mönster från senaste nr av vår föreningstidning Stadkanten. Det kan bli kul. Vi är ca 160 medlemmar och om bara en tiondel av oss gör ett eget mönster utifrån mallen får vi 16 olika bidrag. Det ska bli så spännande!
 
 
Efter lunch åkte jag på äventyr. Först hämtade jag ett bokpaket från postombudet. Sen parkerade jag vid Gula Rosornas företagsby och gick mot St Eskils källa. Först gick jag fel men det gjorde inget. Funderade varför de gjort en grillplats mitt i källan, blev besviken och gick en skogspromenad runt området istället.
 
 
Tankevurpa. Eller vad ska jag kalla det? När jag körde hemåt åkte vi förbi monumentet som syns från vägen. Fattar inte hur jag tänkte 🙄 Förmodligen inte alls, för jag har åkt förbi monumentet hundratals gånger! Jag åkte tillbaka och stannade vid vägen, lät hundarna sitta kvar i bilen och gjorde en kort visit själv. Så mäktigt! Har precis läst om St Eskils öde i Tempelbranden i serien Släkten.
 
 
St Eskil, en engelsk munk, stenades till döds i Strängnäs år 1020 när han försökte omvända de asa-troende. På vägen hem till Tuna stannade bärarna av St Eskils bår precis här och ställde ner den för att vila. Då sprang en källa upp ur marken och den rinner fortfarande! Tuna fick namnet Eskilstuna och Eskil helgonförklarade med tiden. Ska åka dit igen och ta mig tid att insupa den heliga atmosfären. Nu blev det bara ett kort stopp eftersom jag stod tokigt ute på stora vägen 🤭
 
Frukost och lunch - pytt på hamburgare, lök och spenat samt olika frukter, oliv-mellanmål och köttgryta till middag 😋
 
När jag kom hem började jag med middagen, idag blev det köttgryta på högrev. Sen trodde jag att jag anmält mig till årsmöte via Zoom, men hur jag än letade hittade jag ingen länk. Snopet, men inte hela världen. Istället prickade jag upp mönstret jag ritade av på förmiddagen. 

 
Ikväll har jag ett bakslag och är lite ledsen. Jag har ont, ont, ont. Hälseneinflammationen jag trodde började hävas är värre än nånsin. Kanske förtog jag mig i skogarna runt st Eskils källa. Det sprängvärker och sistanaden var hemsk. Hoppas det är bättre imorgon 🙏
 
 
Godnatt världen 🌍

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0