Söndag med konfirmation ✝️

Så härligt att vakna i båten och kunna ta sig ett morgondopp efter frukost. Men idag både vaknade vi och åkte hem tidigare än igår, för idag konfirmerades en av mina systersöner. En lite annorlunda konfirmation, liksom de flesta konfirmationer i nuläget. Två personer per konfirmand fick komma till kyrkan, vi andra hängde på via live-länk.
 

Det blev mycket bättre än jag förväntat mig och jag blev så rörd när lille A, som inte längre är liten utan så stor att hans basröst fyllde kyrkorummet när han bad förbönen som han och en konfirmand till skrivit... och när konfirmanderna sjöng Goliath av Laleh föll en liten tår.
 
 
Min fyndiga syster hade skickat ut ett litet "fira-A-kit" så efter konfirmationen blev det fika, i ensamhet men ändå gemenskap för jag tänker att det var fler än jag som tog sig en kyrk-fika eft gudstjänst-besöket.

Sen kom regnet! Det skulle kunna bli en skur framåt em enligt min väder-app och regnet vräkte ner en stund. Så skönt! Jag passade på att bekanta mig med Ester i del 5 av Släkten.
 
 
Det var inte lika skönt att gå ut med hundarna sen. Fukten och värmen gjorde det svårt att andas men jag tvingade mig själv och hundar bort till kröken. Ragnar verkar inte bekommas av denna väderlek så han tjattrade glatt på.

I kröken, där jag för nån månad sen plockade smånässlor, har nässelståndet växt sig högt. Nu är där rena barnkammaren. Jag plockade med mig en nässla och tre nya larver som jag tror oxå är Pågågelöga 🦋 När jag la ner dem i fjärilshuset, lite vatten i ett grunt lock och droppade en droppe maskrossirap på ett nässelblad såg jag att jag fått en puppa. Den större larven har inte klarat sig men det förstod jag nästan. Den var ensam när jag tog den och har varit slö hela tiden. De tre nya jag tog satt i en grupp om kanske 15 st och var pigga. Men puppan var en överraskning för den var så stor i jämförelse med de små larverna. Nu är det bara att vänta och se... och hoppas att de andra oxå förpuppar sig!

Ska bli så spännande att se vad den gröna puppan blir. Jag är ju inte ens säker på att det är en fjäril 🦋 De nya svarta larverna har ljusa prickar och jag tror det är Påfågelöga, men jag vet ju inte 🤔 

Resten av em har jag suttit inne och läst med ACn på. Efter middan kröp maken och jag ner i tunnan som han värmt till knappa 30 grader. Det var svalt och skönt. Ikväll har bastukänslan gett med sig. Hoppas vi får ordentligt med regn inatt. Jag ska läsa en stund till medan kvällen svalnar. ACn är avstängd och jag hoppas korsdraget ska ge nån verkan trots att det är fullkomligt vindstilla 🌬

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0