Då vaknade husmodern i mig...

Vet inte vad som for i mig imorse, kanske inspiration från Willysreklamen Restakuten? Eller de fina matlådorna i glas som maken och jag köpt på varsitt håll? Men efter frukost plöjde jag kyl och frys på gammalt! Jag har tappat kollen helt under hösten/vintern eftersom jag knappt varit hemma. Vi har varit i Florida och jag har legat på sjukhus, sen bott i Lyan och jobbat som en galning. Sen när orken tryter är kanske inte kylen det första man tänker på att rensa? Hursomhelst så fick ett halvt huvud isbergssallad i obestämbar färg fick gå i komposten, men resten såg bra ut. Jag kokade blandfärs för två dagar till hundarna medan resten av blandfärsen, morötter, lök samt strimlad vitkål som stått en vecka blev kålllåda. Ett halvt blomkålshuvud som sett sina bästa dagar blev blomkålsstuvning. Vi har köpt mängder med finsk spenatsoppa och den ligger nu i ETT fack i frysen. Nu har jag både koll och lite färdiglagad mat i fina matlådor av glas som bara är att värma. Lite himla-god ärtsoppa finns oxå kvar 😋

Nöjd med mitt tilltag slog jag mig ner vid Knyppeldynan och knypplade en stund. 

 
Efter en stund visslade telefonen: mitt garnpaket fanns att hämta. Kände mig tillräckligt trött efter morgonens tilltag för att tycka att det kunde ligga kvar till på måndag... men när det var dax att gå ut med hundarna igen ångrade jag mig. Solen sken från en klarblå himmel och jag kände mig plötsligt så skittrött på skogsvägen som vi går på flera gånger om dagen. Måste man ändå ut och gå kan man väl göra nåt kul, tänkte jag, trött är jag ju hursomhelst! Jag slängde in hundarna i bilen, hämtade garnpaketet och parkerade vid hamnen. Det blev skitbra!
 
 
Vi flanerade en timme i hamnområdet med omnejd, och för första gången besökte jag kvarnen, ett landmärke lika iögonenfallande som domkyrkan.
 
Jag kom hem strax före maken. Det skulle bli fläsk och blomkålsstuvning hade jag tänkt, men vid avsmakning fick fläsket gå i komposten det med. Varmkorv gick precis lika bra. Nu har jag koll på kyl och frys vilket känns toppen. Feng shui!

Sitter och häckar i fåtöljen... Har jag tillräckligt med ork och inspiration för att ta tag i någon av virknålarna?
 
Kofta eller matta 🤔

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0