Det händer i skogen, del 2

En stor del av behållningen att bo som vi gör så här års är fågellivet. Förra året hörde vi kattugglan redan 5 januari en kväll när vi låg i tunnan. När jag kom hem från jobbet sent en kväll i juni var kattugglans ungar i full gång på granntomten. En natt vaknade jag av deras tiggarläten utanför vårt sovrum. I år har vi inte hört dem... förrän i söndags! Ljudet kom längre inifrån skogen än tidigare år, men jag hoppas vi får vara med om nya ungar framåt sommaren.
 

Det vi har hört betydligt mer av är sparvugglan en bit bort. Jag älskar ugglor 🦉 
 
Igår när jag var ute med hundarna bevittnade jag två ormvråkar som parade sig uppe på en telefonledning. Först undrade jag vad det var för jättefågel och vad den höll på med, sen lyfte hanen och honan satt kvar ett par sekunder innan hon oxå lättade och flög iväg. Mäktigt! Och idag när jag skulle gå ut i Ugglebo och hämta nåt flög morkullan över tomten med sitt karaktäristiskt knarrande läte. 

 
Idag har jag börjat knyppla ett soduko (ja, du läser rätt! Jag knypplar ett soduko) involverat glaspärlorna jag gjorde senast på Pärlmakeriet.
 
 
Varje gång jag rest mig för att hämta något eller sträckt på mig har jag kunnat njuta av fågellivet runt vår fågelmatare. Domherre, steglits, ringduva, koltrasten, hackspett, nötväcka, blåmes, talgoxe, grönfink, stenknäcken och jag tror att det är entitan oxå.
 
 
Älg har jag inte sett än i år, men rådjur och så har vi en vacker rödräv som jagar på gärdet.
 
Tre virkningar har jag på gång, förutom soduko. En granny-kofta och två ugglemattor. Ingen av virkningarna kan jag få klart före nästa garnpaket dyker upp...
 
Grattis Bamse, 10 år idag 💙

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0